Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το μέρος που έκανε μόδα τα all day στην Αθήνα!

17 Απριλίου 2017 19:46
Το μέρος που έκανε μόδα τα all day στην Αθήνα!

Τo Theory Bar & More άρχισε να λειτουργεί στις 20 Μαρτίου του 2013. Πρόκειται για ένα all day bar που έχει ήδη γίνει στέκι, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει κάτι πιο πρακτικό από τη θεωρία. Την πετυχημένη συνταγή υπογράφουν τρεις αλληλο-συμπληρούμενοι συνέταιροι. Ο Λευτέρης Γεωργόπουλος, ο Θάνος Τσουνάκας και ο Γιώργος Καίσαρης. Φίλοι εδώ και δεκαπέντε χρόνια, οι τρεις τους αποφάσισαν να κάνουν τη θεωρία τους για την ολοκληρωμένη έξοδο πράξη: ένα ολοκληρωμένο all day bar που μπορεί να υποστηρίξει οποιοδήποτε σχήμα- παρέες, ζευγάρια, νέους γονείς με καροτσάκια-, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, μέχρι αργά τη νύχτα.

Το Theory βρίσκεται στο Χαλάνδρι εκεί όπου κάποτε στεγαζόταν το παλιό bar «Τζάκι», για να μαζέψει γύρω του όποιον θέλει να μοιραστεί μία καινούρια πρόταση για τη διασκέδαση.


Για να φτάσεις στο Theory μπαίνεις σε μια στοά και σχεδόν αμέσως σε υποδέχεται μία old school ταμπέλα που μοιάζει να δακτυλογραφεί στον αέρα το όνομα του μαγαζιού. Κάνεις μερικά βήματα πάνω σε χαλίκι και βρίσκεσαι σε μια περιποιημένη αυλή με δέντρα και φοίνικες, με διαφορετικά επίπεδα, με γωνίες για ιδιωτικές συζητήσεις και πιο ανοιχτούς χώρους για αυτούς που θέλουν να κοινωνικοποιηθούν. Οι τζαμαρίες του Theory καταργούν τα όρια ανάμεσα στο μέσα και στο έξω. Μια ειδικά σχεδιασμένη βιβλιοθήκη σε σχήμα δέντρου κλείνει το μάτι στην αυλή, ενώ το ξύλο στο πάτωμα και το ταβάνι εξασφαλίζει την τέλεια ακουστική. Το προσεγμένο περιβάλλον συμπληρώνει η επιβλητική μπάρα με τα εντυπωσιακά πολύχρωμα πλακάκια, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Στον εσωτερικό χώρο δεσπόζει ένα μοναστηριακό τραπέζι, φτιαγμένο από τα χέρια του κύριου Τάκη ,πατέρα του Θάνου, με σκαλισμένα πόδια και στρογγυλεμένες γωνίες.


Σε μορφή πυκνογραμμένης εφημερίδας, από την πρώτη στιγμή που το πιάνεις στα χέρια σου καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα πλήρες μενού που καλύπτει όλες τις ανάγκες του ουρανίσκου σου. Ο καφές είναι φτιαγμένος από μια ξεχωριστή ποικιλία, το τσάι έχει 14 διαφορετικές γεύσεις και τα γλυκά είναι σπιτικά και ολόφρεσκα.


Το φαγητό με τη σειρά του επαληθεύει τη θεωρία του μαγαζιού για ολοκληρωμένη έξοδο και ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες της ημέρας. Εκτός από τη λογική των tapas, ο κατάλογος διαθέτει δροσερές σαλάτες, γενναιόδωρα πρωινά και άκρως χορταστικά πιάτα.

Μπορεί και να αρκεί να πούμε ότι τον κατάλογο των κοκτέιλ είχε επιμεληθεί αρχικά η Μάρφη Μπαλή, η οποία έδωσε τη σκυτάλη στον Θοδωρή Πύριλλο ( Greek World Class Winner 2013), αλλά θα υποκύψουμε στον πειρασμό να αναφέρουμε μερικά από τα special cocktails που επιφυλάσσει το μενού. Όπως για παράδειγμα το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, Mr.Ginger με aged rum, φρέσκο χυμό πορτοκάλι-lime, σπιτικό σιρόπι κανέλας, passion fruit και φρέσκο χυμό τζίντζερ.



Τέλος, η λίστα με τα κρασιά στηρίζει τους ελληνικούς αμπελώνες, διαθέτοντας μερικές από τις πιο επώνυμες ετικέτες της χώρας.


Ιnfo

Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6801633

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share