Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κρυμμένα μέσα στην πόλη: 5+1 μυστικά bar της Αθήνας!

5+1 μπαρ που σε προ(σ)καλούν να τα ανακαλύψεις

29 Αυγούστου 2019 07:20
Κρυμμένα μέσα στην πόλη: 5+1 μυστικά bar της Αθήνας!

5+1 μπαρ που σε προ(σ)καλούν να τα ανακαλύψεις

The Speakeasy

Το γνωστό Cocktail Bar του Χαλανδρίου με το 1920's - 30's American style μετακόμισε στο κέντρο της Αθήνας και σε... μυστική τοποθεσία! Θα το βρεις σε μια... χαρακτηριστική λευκή πόρτα στη Λέκκα - Χτύπα απλά το κουδούνι!

Bartesera

Βar για ευνόητους λόγους, art γιατί φιλοξενεί εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώµενα, sera λόγω του υπέροχου αίθριου και tesera από τους 4 ιδιοκτήτες του (τον Χρήστο, την Ιόλη, τον Πάνο και την Κατερίνα).

Έτσι κάπως η άλλοτε ερειπωµένη εµπορική στοά του 1937 στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη, Λέκκα και Πραξιτέλους έδωσε πριν από 10 χρόνια τη θέση της σε έναν ιδιαίτερο πολυχώρο, µε πολλαπλές µορφές ψυχαγωγίας, που προσελκύει ένα mix & match κοινό.

Σαν µια µικρή όαση µέσα στο πολύβουο κέντρο διακρίνεται το σκεπασµένο αίθριο (το καλοκαίρι µάλιστα ανοίγει), ιδανικό για καφέ και χαλαρή επικοινωνία. Από εκεί έχουµε οπτική, µέσα από τις τζαµαρίες, και στα άλλα δύο επίπεδα, τον κεντρικό χώρο του bar, αλλά και την gallery, όπου οργανώνονται συστηµατικά εκθέσεις νέων καλλιτεχνών. Και ενώ το Bartesera στην αρχή υιοθέτησε ένα πιο αυστηρό και «σκληρό» βιοµηχανικό στυλ, πέρσι ανακαινίστηκε, αποκτώντας έναν πιo homy και ζεστό χαρακτήρα, σε γήινες αποχρώσεις.

Οι «πύλες» της ιστορικής στοάς ανοίγουν από το πρωί για καλό καφέ (µεγάλη εξειδίκευση), ροφήµατα και χυµούς, ενώ τα κρύα sandwiches µε εκλεκτά προϊόντα, οι δροσερές σαλάτες, οι ιταλικές πίτες αλλά και τα χειροποίητα γλυκά ικανοποιούν κάθε... λιγούρα στη διάρκεια της ηµέρας.

Ξεχωριστό κεφάλαιο γράφει η µουσική, µε διαφορετικά είδη κάθε βράδυ, από indie και pop µέχρι electro, freestyle και µαύρα ακούσµατα. Στα συν και τα cocktails, σε πληθωρικές ποσότητες! Stay tuned για τις εκθέσεις και τα parties!


Ιnfo

Δευτ.-Σάβ. 8:00-όσο πάει & Κυρ. από τις 12:00.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 25, Τ. 210 3229805

Hitchcocktales

Πορίνου 10, Τ. 210 9210023

Mας εκπλήσσει ευχάριστα µε τη χιτσκοκική έµπνευσή του... σε έναν χώρο µε κυρίαρχο τον συνδυασµό βιοµηχανικής αισθητικής και classic λεπτοµέρειες. Ιδανικό για after museum συναντήσεις ή για άραγµα στον πεζόδροµο τα δροσερά βράδια. Η «ψαγµένη» κάρτα του, εκτός από καφέδες και ροφήµατα, περιλαµβάνει ιδιαίτερα πρωινά, πιάτα µε ελληνικές γεύσεις και αρµένικες πινελιές αλλά και cocktails µε ονόµατα από χιτσκοκικές ταινίες! Καθηµερινά από τις 16:00-όσο πάει.

Wine Point

Αθ. Διάκου & Πορινού 2, T. 210 9227050

Συνδυάζει κάβα και µπαρ σε έναν χώρο µε παραδοσιακό ύφος, πάνω από 250 ετικέτες αποκλειστικά του ελληνικού αµπελώνα, πολλές επιλογές σε ποτήρι και συνοδευτικά όπως τυριά και αλλαντικά µικρών Ελλήνων παραγωγών και ζεστά πιάτα. Μία φορά τον µήνα εδώ πραγµατοποιείται η παρουσίαση ενός οινοπαραγωγού. Καθηµερινά 13:00-02:00.

The Trap

Όθωνος 10, Σύνταγµα, Τ. 210 3215561, www.thetrap.gr

Με το προνόµιο της «αποµόνωσης» σε µια κρυµµένη στοά, στην καρδιά της Αθήνας, το The Trap είναι ένα… tricky bar που δεν ήρθε να προκαλέσει τις εντυπώσεις ούτε να βάλει ταµπέλες µιας trendy νέας άφιξης, αλλά να µας «παγιδεύσει» στα 55 τ.µ. του και να µας κερδίσει αµέσως µε τη φρεσκάδα του… κλασικού. Σαν µια όαση µέσα στην πολύβουη Πλατεία Συντάγµατος, η είσοδος της αστικής στοάς περνάει σχεδόν απαρατήρητη, αυτή είναι όµως και η µαγεία της ανακάλυψης αυτού του ολοκαίνουριου American style bar, French bistro.

Ο χώρος µπορεί να είναι µικρός, όµως τα στοιχεία του «κουβαλούν» παρελθόν, όπως οι ζωγραφισµένες γύψινες οροφές (κληρονοµιά από το ιστορικό bar που λειτουργούσε εδώ), οι βιεννέζικες καρέκλες και τα σκαµπό, οι δερµάτινοι καναπέδες, τα old fashioned ξύλινα ερµάρια, αλλά και το χειροποίητο bar, όλα αποπνέουν την αίγλη ενός αυθεντικού bar.

Ειδικά στα χέρια του πλέον έµπειρου team, ένας από αυτούς είναι ο πλέον ταλαντούχος Έλληνας bartender Γιάννης Σαµαράς, απέκτησε πολύ γρήγορα τους δικούς του θαµώνες.

Και µπορεί να έχει µια ισορροπηµένη λίστα µε συνταγές signature cocktails που χαρακτηρίζονται από ένα classic twist, όµως δεν δηλώνει «κραυγαλέα» cocktail bar. Το πρωί έχουµε κάθε λόγο να έρθουµε για έναν χαλαρό πρώτο καφέ, το µεσηµέρι να επιστρέψουµε για ένα lunch break επιλέγοντας από ένα µικρό, bistro style µενού και κάποιες προτάσεις ηµέρας στον µαυροπίνακα (από αυγά και bagel µε τόνο µέχρι καρπάτσιο χταποδιού), ενώ νωρίς το βράδυ ενδείκνυται για after office drinks, που απολαµβάνουµε µε jazz, soul, afro µουσική υπόκρουση τόσο στο bar όσο και στα τραπεζάκια του έξω, στη στοά, µακριά από τα αδιάκριτα βλέµµατα! Τip: Οι λάτρεις της µπύρας αναζητήστε τη βέλγικη, δικής τους παραγωγής (Τalοs Pilsner και Οtus IPA). Για events-έκπληξη, stay tuned! Kαθηµερινά από τις 9:00-όσο πάει (12:00-22:00 η κουζίνα).

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, Τ. 210 3211117

Ένα ξεχωριστό wine bar-restaurant στο ήσυχο στενό της Καρόρη. H wine list του περιλαµβάνει 152 κρασιά από 14 χώρες που οι θαµώνες απολαµβάνουν σε µπουκάλι ή ποτήρι µε funky µουσικές, ενώ το πρωί την τιµητική τους έχουν οι καφέδες. Καθηµερινά από τις 09:00.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share