Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μια μοντέρνα urban πρόταση: Το all day που ήρθε να δώσει μια φρέσκια ανάσα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης!

23 Μαρτίου 2017 14:14
Μια μοντέρνα urban πρόταση: Το all day που ήρθε να δώσει μια φρέσκια ανάσα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης!

* σπολλάτη [spoláti] επιφ. βυζαντινό : εις πολλά έτη, ευχαριστώ, μπράβο

Ο Γιώργος Αμπεριάδης, επιχειρηματίας με σπουδές Μουσικής στο Παρίσι και η Ιωάννα Σιδηρά, με σπουδές Αρχιτεκτονικής στη Φλωρεντία θέλησαν να δημιουργήσουν ένα μαγαζί το οποίο θα ένιωθαν άνετα να το κάνουν στέκι οι ίδιοι, σαν “πολίτες του κόσμου” αλλά, πάνω από όλα, ήθελαν οι φιλοξενούμενοί τους να νοιώθουν οικεία, όσο βρίσκονται σε αυτό και φεύγοντας να το θυμούνται με ικανοποίηση.

Ενσωμάτωσαν λοιπόν, επιτυχημένα, εικόνες, εμπειρίες, γεύσεις και ακούσματα από τα ταξίδια και τα βιώματά τους, δημιουργώντας έναν μοντέρνο, κομψό και διαχρονικό all day Gastronomy Bar.

Έμβλημά τους η αισθητική, η φιλοξενη διάθεση και, κυρίως, η ποιότητα. Σε όλα τα επίπεδα. Από τα υλικά του ζεστού, industrial chic χώρου, ο οποίος με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο δείχνει να έχει μια πατίνα που συνήθως την χαρίζει ο χρόνος σε μαγαζιά δεκαετιών, τα επιλεγμένα ένα προς ένα έπιπλα και φωτιστικά, μέχρι τις μουσικές επιλογές. Από τζαζ, σε όλο το φάσμα της, debop, swing, soul, funk, rock, fados μέχρι και κλασική, οι επιλογές δεν αποτελούν “μουσικό χαλί” αλλά μουσική με προσωπικότητα.

Τα προιόντα του όμως είναι και ο πυρήνας της ύπαρξής του: Ο καφές είναι φρεσκοκομμένος, μοσχοβολιστός και ποιοτικός: από τον φτιαγμένο στο μπρίκι ελληνικό και σε V-60 φίλτρου, έως τους 5 διαφορετικούς single origin espresso που ετοιμάζουν οι baristi του.

Το cocktail menu έχει δημιουργηθεί από τον Σταύρο Τιτάκη, ο οποίος πιστός στη γενικότερη φιλοσοφία του Spollati έδωσε έμφαση στα ποιοτικά αποστάγματα, ποτά, λικέρ, και "σπιτικά" bitters και fruit blends, δημιουργώντας με αυτά cocktails με γευστικές ισορροπίες, πρωτότυπα και ταυτόχρονα πειθαρχημένα στις κλασικές αρχές του bartending.

Κορωνίδα, βέβαια, είναι το μενού του Μανιάτη σεφ Γιώργου Ζευγολατάκου, ιδιοκτήτη και σεφ του Hannover στο Βαθύ της Μάνης, ενός χαρισματικού στην επιλογή και σωστή χρήση των υλικών μάγειρα ο οποίος με μεγάλη αγάπη έχει στήσει ένα μενού, μικρό συμπαγές και πολλυσυλεκτικό - πολυπολιτισμικό, όπως η διάθεση και η φιλοσοφία του Spollati.

Κάποιος θα το χαρακτήριζε γαστρονομικό comfort food και δεν θα απείχε καθόλου από την αλήθεια. Το σύνολο σχεδόν των προιόντων, όπως το ψωμί, τα dips, οι σάλτσες παρασκευάζονται στην κουζίνα του εστιατορίου, ενώ τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατα ψήνονται σε Μονόλιθο, ένα κεραμικό σκεύος υψηλής τεχνολογίας, που ψήνει κλειστό μην επιτρέποντας στο φαγητό να έρχεται σε επαφή με τον αέρα, με συνέπεια αυτό να μην στεγνώνει.

Συνολικά, το Spollati φιλοδοξεί να δώσει μια φρέσκια ανάσα στην περιοχή με μια μοντέρνα urban, ποιοτική all day γαστρονομική και "αλκοολική" πρόταση.

Ιnfo

Αιόλου 27Α, Πλ. Αγ. Ειρήνης, Αθήνα

τηλ. 21 5551 3004

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα CLUBS & BARS και όλα τα events της Αθήνας; Τότε κάντε like στην ολοκαίνουρια σελίδα της κατηγορίας στο Facebook

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πώς θα απολαύσετε το φαγητό σας στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας με το μικρότερο δυνατό κόστος!

Ουρές για το πιο νόστιμο κιουνεφέ της Αθήνας! Γιατί γίνεται πανικός στου Ψυρρή;

Το σουβλάκι του Λευτέρη είναι το νοστιμότερο της Αθήνας από το 1953: Γιατί δεν βάζει τζατζίκι και τι το κάνει μοναδικό;

Το θρυλικό τυροπιτάδικο στην Βουλής, που μεγάλωσε γενιές και γενιές με την καλύτερη κουρού της πόλης

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share