Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το θρυλικό bar που βρίσκεται στην καρδιά της Πλάκας από το 1909 και το έχουν αποθεώσει η Guardian και το National Geographic

11 Μαρτίου 2017
Το θρυλικό bar που βρίσκεται στην καρδιά της Πλάκας από το 1909 και το έχουν αποθεώσει η Guardian και το National Geographic

Δεν μπορεί, περνώντας από την Πλάκα και τον πολυσύχναστο δρόμο της Κυδαθηναίων θα το έχει πάρει το μάτι σου. Κάθε επισκέπτης του ιστορικού κέντρου έχει ξοδέψει λίγα λεπτά από τη βόλτα του για να χαζέψειτα εκατοντάδες πολύχρωμα μπουκάλια και λαμπιόνια που στολίζουν τους τοίχους του.

Ο «Βρεττός» λοιπόν, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας, λειτούργησε, για πρώτη φορά, στο ισόγειο ενός νεοκλασσικού στη καρδιά της Πλάκας το 1909. Ο ιδρυτής του, ο κύριος Μιχαήλ Βρεττός, ξεκίνησε παράγοντας εκεί ούζο, μπράντυ και λικέρ, από τα old time classics τσέρι και πίπερμαν μέχρι τα πιο ιδιαίτερα κίτρο και μαστίχα, ακολουθώντας παραδοσιακές σμυρναίικες συνταγές.

Από το 1909 μέχρι σήμερα ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στο παλιό εργαστήρι ποτοποιίας του Μιχαήλ Βρεττού και ας έχει ήδη συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής. Ακόμα λειτουργεί σαν «ποτάδικο», σε ένα μικρό αλλά απίστευτα όμορφο και εντελώς "out of time" χώρο. Ο επισκέπτης μπορεί είτε να δοκιμάσει επιτόπου το ποτό που επιθυμεί, είτε να αγοράσει ολόκληρο το μπουκάλι για να το πάρει μαζί του.

Μετά από τόσες δεκαετίες, το ποτοπωλείο «ΒΡΕΤΤΟΣ» εξακολουθεί να είναι το καλύτερο μέρος για ένα ποτό μετά τη δουλειά, μετά από ένα καλό γεύμα ή για ένα τελευταίο ποτό, πριν πάει κανείς για ύπνο. Χωρίς τους παραμικρούς lifestyle κώδικες, με χαμηλή μουσική που έρχεται από ένα μικρό ραδιοφωνάκι ξεχασμένο σε κάποιο ράφι, είναι το τέλειο παραδοσιακό μέρος για να ξεφύγει κανείς από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και να μοιραστεί με τους φίλους του τις εμπειρίες της ημέρας. Το σίγουρο πάντως είναι ότι εύκολα θα το αγαπήσει κανείς για τη ξεχωριστή του ατμόσφαιρα, την αυθεντικότητα και τη φιλικότητα των ιδιοκτητών του.

Σήμερα το ποτοπωλείο «ΒΡΕΤΤΟΣ», που έχει κοσμήσει τις σελίδες της Guardian, του National Geographic και πολλών ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων. Πρόσφατα βραβεύτηκε από τον αμερικάνικο εκδοτικό οίκο ταξιδιωτικών οδηγών «Let's Go» ως το μαγαζί εκείνο που για το έτος 2007 ξεχώρησε για την εξυπηρέτηση του ενώ φιγουράρει παντα στις πρώτες των πιο δημοφιλών αξιοθέατων σύμφωνα με το Tripadvisor.com.

Αξίζει να περάσετε μία βόλτα από τον «ΒΡΕΤΤΟ» και έχετε πολλές πιθανότητες να ανακαλύψετε το νέο σας στέκι, που παραμένει ανοιχτό κάθε μέρα από τις 10.00 το πρωί έως τις 03.00 το βράδυ.

Info

Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, τηλ. 210 3232110


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ TA CLUBS & BARS ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα CLUBS & BARS και όλα τα events της Αθήνας; Τότε κάντε like στην ολοκαίνουρια σελίδα της κατηγορίας στο Facebook

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share