Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Βγαλμένο από ταινία του Δαλιανίδη: Ένα υπέροχο ρετρό bar στο κέντρο της Αθήνας!

25 Μαρτίου 2017 10:30
Βγαλμένο από ταινία του Δαλιανίδη: Ένα υπέροχο ρετρό bar στο κέντρο της Αθήνας!

Άκου τι μου έμελλε να πάθω ένα βράδυ Τετάρτης στην under γειτονιά πέριξ του δημαρχείου της Αθήνας... Να αναθεωρήσω τις απόψεις μου εν μια νυκτί για τις παραξενιές της κάθε γεροντοκόρης... με το που πέρασα το κατώφλι του Spinster.

Aπό τον Γιώργο Λ. Παπαχατζή

Γιατί αυτή η spinster είναι η πιο ακομπλεξάριστη τύπισα που έχεις γνωρίσει, αυτό στο υπόσχομαι! Στην πραγματικότητα ονομάζεται Μυρτώ και για να εξηγούμαστε δεν είναι γεροντοκόρη..., γεννήθηκε στην Ικαρία, λάτρεψε την Κέρκυρα , έκανε πραγματικότητα το όνειρό της να ανοίξει ένα μπαρ για να παίζει κάθε βράδυ μουσική σε μια dark περιοχή της Αθήνας.

Και έτσι λίγο πριν την έλευση του 2015 το Spinster, τόσο μοναχικό όσο και μια γεροντοκόρη... ανοίγει στην περιοχή “Γεράνι”, όπως ονομάζεται η ευρύτερη περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Επικούρου, Ευριπίδου, Αθηνάς και Πειραιώς (ονομάστηκε έτσι από τα πηγάδια που υπήρχαν εδώ και τους μικρούς γερανούς που χρησιμοποιούνταν για να αντλούν το νερό!) σε ένα κτίριο του 1950, τότε που η Ομόνοια ήταν το απόλυτο hit της πόλης.

Η διακόσμηση αρμόζει πλήρως στη χρονολογία του κτιρίου, με ένα σκηνικό που θυμίζει έντονα ελληνική ταινία και σήμα κατατεθέν τα φωτιστικά και τα συλλεκτικά 50's έπιπλα. Βέβαια η Μυρτώ τελικά δεν έπαιξε ποτέ μουσική.

Δεν πειράζει όμως.... οι dj's εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα και μας φτιάχνουν με ένα mix από pop, rock και disco όσο η Μυρτώ προσέχει σαν αληθινή φίλη τον κόσμο γύρω από το bar ή αραχτό στις καθιστικές γωνιές που απολαμβάνει καθαρά ποτά και cocktails και εμείς πίνουμε μια τελευταία γουλιά από μια Κερκυραϊκή μπύρα συνοδεία μιας περιποιημένη τορτίγιας!

Ιnfo

Ικτίνου 3, Τ. 210 522 2232

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα CLUBS & BARS και όλα τα events της Αθήνας; Τότε κάντε like στην σελίδα της κατηγορίας στο Facebook

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share