Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σε ένα κτίριο 400 ετών στην Πλάκα θα βρεις ένα από τα παλιότερα καφενεία της Αθήνας!

6 Μαρτίου 2017
Σε ένα κτίριο 400 ετών στην Πλάκα θα βρεις ένα από τα παλιότερα καφενεία της Αθήνας!

Σε κτίριο τουλάχιστον 400 ετών, στεγάζεται εδώ και χρόνια «Το Καφενείον».

Κατά καιρούς ήταν κύρια κατοικία πολλών Ελλήνων γνωστών και μη. Αποτελείται από τον ισόγειο και τον υπόγειο χώρο του. Στο παρελθόν χωριζόταν κατά καιρούς σε δύο τμήματα, το μπροστινό του (μέχρι το τζάκι) και το πίσω (υπόλοιπο κομμάτι του οικοπέδου), αποτελώντας έτσι δύο ξεχωριστούς χώρους διαμονής. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι στα προ-κατοχικά χρόνια, στο πίσω μέρος μαζεύονταν παιδιά και έπαιζαν, ενώ στο πίσω άκρο του είχαν οι τότε ιδιοκτήτες κότες!

Στα μεταπολεμικά χρόνια ήταν πότε κατοικία και πότε επαγγελματική στέγη, χρωματίζοντας τα σοκάκια της Πλάκας με άρωμα της παλιάς Αθήνας. Από το 1995 αγοράστηκε σαν κτίριο από τους τωρινούς ιδιοκτήτες και έκτοτε γίνεται συνεχώς προσπάθεια να βελτιωθεί οπτικά και λειτουργικά. Μαρμάρινα τραπεζάκια, ψάθινες καρέκλες καφενείου, πλεκτά κουρτινάκια, σιδερένια κάγκελα, τζάκι και άνετα καναπεδάκια σε ένα κτίριο τεσσάρων αιώνων συνθέτουν το σκηνικό

Για «Το Καφενείον», ο κατάλογος, είναι ο βασικότερος ψυχολογικός παράγοντας στο θέμα του σέρβις. Η αφή του πελάτη με το κατάλογο δίνει έναυσμα για να ξυπνήσουν και οι άλλες αισθήσεις, όπως η όραση, η ακοή και η όσφρηση. Το οπτικό κομμάτι του καταλόγου παίζει στην ψυχολογία, έτσι ώστε, όχι μόνο να χαλαρώσει τον πελάτη, αλλά και να του θυμίσει τους λόγους της εξόδου του. Ένας τυπικός κατάλογος είναι ένα απρόσωπο κατάστημα. Ένας κομψός κατάλογος είναι αν μη τι άλλο ένα πλεονέκτημα για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ένας λόγος για να αρχίσει μία πρώτη επαφή με τον πελάτη. Κάτι που αντικατοπτρίζει τον σεβασμό μας στην παρουσία του.

Info

Επιχάρμου 1 & Τριπόδων, Πλάκα, 210-3246916

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για την Αθήνα; Τότε κάντε like στην νέα μας σελίδα στο Facebook αποκλειστικά για θέματα πόλης, City Guide by AthensMagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ένα καλά φυλαγμένο μυστικό της Αθήνας: Ο μικρός πεζόδρομος μια ανάσα από το Σύνταγμα, με τα μαγαζάκια- θησαυρούς!

Για εξωτικές γεύσεις στην Αθήνα: Σε αυτά τα 8 εστιατόρια θα απολαύσετε το φαγητό και θα "ταξιδέψετε" σε μοναδικούς προορισμούς!

Μεταξουργείο - Κεραμεικός: Σου βρήκαμε 8 καταπληκτικούς λόγους για να ανακαλύψεις ξανά τις πιο εναλλακτικές γειτονιές της Αθήνας!

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share