Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πόση... Γλυφάδα είναι αρκετή;

5 Ιανουαρίου 2012
Πόση... Γλυφάδα είναι αρκετή;

Η mainstream πριγκίπισσα όπως όλα δείχνουν φέτος απλά θέλει να εκτοπίσει κάθε ανταγωνισμό. Μετρά ήδη τα περισσότερα openings της σεζόν, και μάλιστα δεν σταματά λεπτό να αποδεικνύει πως «εκεί στο Νότο» η λέξη κρίση μοιάζει να μην υπάρχει σε κανένα λεξικό. Μεγάλες επενδύσεις και έξυπνα concept, επώνυμες μεταφορές και ονόματα βαριά σαν ιστορία, όλα συναντώνται από τις αρχές του Σεπτέμβρη κάπου ανάμεσα σε παραλιακή, Μεταξά, Κύπρου και Γούναρη με στόχο να αποδείξουν πλέον για τα καλά πως η καλοκαιρινή ανέμελη ντίβα με το κάμπριο ξέρει και από γούνες και πολυτελή 4Χ4.

Τα καταφέρνει;
Με δεδομένο πως τα opening που έχουμε μετρήσει έχουν ήδη κερδίσει μερίδιο στην πίτα της Αθηναϊκής διασκέδασης αλλά και πως η «ενίσχυση» με δυνατά lives, πρωτότυπα events και άριστη ποιότητα προϊόντων (στις περισσότερες περιπτώσεις) είναι δεδομένη, η Γλυφάδα μπορεί να κοιτά το μέλλον όπως όλα δείχνουν, με αρκετή αισιοδοξία. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως πλέον κάπως έτσι αντιμετωπίζουμε κι εμείς την περιοχή. Αν μέχρι πρόσφατα δηλαδή πίστευες πως εδώ θα έρθεις μόνο για giga-στιλιζαρισμένα όσο δεν πάει καφέ, πλέον (ειδικά μετά την περσινή άφιξη του Mosaiko που έφερε την Καρύτση στα Νότια με τον ιδανικότερο τρόπο) ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη.


(Mosaiko)

Έχουμε και λέμε....
Στη Λαοδίκης πλέον συναντάς το «Μικρό» του Πάνου Μάνεση (studio 54), με τα μπουκάλια-μινιατούρες, τις φάτσες-πειρασμό, τα parties που ταρακουνούν και το πεζοδρόμιό του που πάντα φωνάζει «εδώ δεν πέφτει καρφίτσα». Δεν θες να στριμωχτείς; Ο «ειδήμον» στην άνεση στη διασκέδαση Τζίμης Σταθοκωστόπουλος, σε προσκαλεί στο Baron, στον πρώην χώρο του Lis για καφέ και ποτό, cocktails και καλό φαγητό. Κι αν σου άνοιξε η όρεξη, στρέψου προς την Μπότσαρη και αναζήτησε το Mimaya με τις προσεγμένες γεύσεις Μεσογείου και το elegant σκηνικό. Κατά τα άλλα, πλέον στη Γλυφάδα θα συναντήσεις το F Bar στο 56 της Κύπρου (της ομάδας του καλοκαιρινού, mainstream, επιτυχημένου F Beach), ενώ δίπλα του σύντομα θα τρως και σουβλάκι στο όμοιο «chic» concept που πλέον το έχεις συνηθίσει. Και μια μπουκιά για το τέλος: Δίπλα στο Joy (επίσης καινούριο, made in Mykonos, super κεφάτο και με τέλεια pizza), σύντομα θα δούμε το γνωστό Κρεπηλατείον που σου γαργαλά το στομάχι κάθε φορά που προσπερνάς την άμαξά του στην Κηφισίας.


(Mimaya)

Και σίγουρα έπεται συνέχεια.... Μην ξεχνάς άλλωστε πως θεωρητικά η Γλυφάδα ακόμα είναι off season. (Σε όλα εκτός απ' τις τιμές... δυστυχώς παραμένουν τσουχτερές).

Ελένη Νικολούλια (enikoloulia@dousiscom.gr)


(Μικρό)

INFO:
Mosaiko: Λαοδίκης 30, Τηλ.: 2108983208.
Μικρό: Λαοδίκης 33-35
Baron: Α. Μεταξά 30, τηλ. 2108940116
Mimaya: Μάρκου Μπότσαρη 8, τηλ. 210 8944850
F Bar: Κύπρου 54
Joy: Α. Μεταξά 48, τηλ. 210 8980030

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share