Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έρχεται η Batwoman "λεσβία" - Θα την παρακολουθούν και παιδιά;

Και ακόμα είμαστε στην αρχή...

9 Ιανουαρίου 2019 16:02
Έρχεται η Batwoman

Συγκεκριμένα, το τηλεοπτικό δίκτυο CW στην περιγραφή της σειράς αναφέρει: «Η Κέιτ Καν (Ρόουζ) οπλισμένη με πάθος για κοινωνική δικαιοσύνη βγαίνει στους δρόμους του Γκόθαμ ως Μπατγούμαν, ανοιχτά λεσβία και άρτια καταρτισμένη μαχήτρια δρόμου, σε μία πόλη που ψάχνει απελπισμένα έναν σωτήρα, η Κέιτ πρέπει να ξεπεράσει τους δαίμονές της πριν γίνει το σύμβολο ελπίδας του Γκόθαμ».

Σε δημοσκόπηση του Hollywood Reporter το 85% (περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι) ψήφισαν υπέρ της προβολής της σειράς.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο χαρακτήρας της Batwoman (δεν πρέπει να συγχέεται με την Batgirl) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2006 από την DC Comics ως χαρακτήρας εβραϊκής καταγωγής και ομοφυλόφιλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αnt1: Αυτή είναι η νέα σειρά που θα φέρει τα πάνω κάτω!

Πολλοί επέκριναν την επιλογή της Ρούμπι Ρόουζ για τον ρόλο επειδή, πρώτον δεν έχει εβραϊκή καταγωγή, και δεύτερον, επειδή η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ως άτομο ουδέτερου φύλου (gender fluid) και όχι ως γυναίκα ομοφυλόφιλη, παρόλο που χρησιμοποιεί το θηλυκό φύλο όταν αναφέρεται στον εαυτό της.

Το αποτέλεσμα των αντιδράσεων ήταν να δημιουργηθεί trend με το hashtag #RecastBatwoman, το οποίο οδήγησε την πρωταγωνίστρια στο να κλείσει τον λογαριασμό της στο twitter, όπως έγραψε το Vanity Fair.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεφτίλα: Μέσα στο κρύο γιατροί και πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας!

H ίδια, σχολιάζοντας το γεγονός, σε συνέντευξή της στον Τζίμι Φάλον, απάντησε με μια δόση χιούμορ: «Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου, ας με πάρει στο batphone μου».

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share