Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Ένα αστερί γεννιέται»- Ρεσιταλ ερμηνείας για τη Lady- Gaga, o Κουπερ κλέβει την παράσταση

13 Οκτωβρίου 2018 16:45
«Ένα αστερί γεννιέται»- Ρεσιταλ ερμηνείας για τη Lady- Gaga, o Κουπερ κλέβει την παράσταση

Είχαν γραφτεί και ειχαν ειπωθεί πολλά για τη ταινία «Ένα αστέρι γεννιέται», με πρωταγωνιστές την υπερταλαντούχα και αγαπημένη στο ελληνικό κοινό Lady-Gaga και τον γόη της μικρής και μεγάλης οθόνης Μπράντλεϊ Κούπερ, σε διπλο ρόλο, τόσο εκείνο του πρωταγωνιστή όσο και του σκηνοθέτη.

Της Κατερίνας Φραγκουλάκη

Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 5 του Οκτώβρη, επιβεβαιώνοντας τα όσα εδώ και καιρό με τόλμη είχαν γράψει και είχαν υπογράψει οι σπουδαιότεροι κριτικοί κινηματογράφου στο πλανήτη.

Σε μια ταινία αληθινό διαμάντι η Lady- Gaga ξεδιπλώνει με πάθος το ταλέντο της, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά το κοινό της πως δεν επρόκειτο για μια απλή περίπτωση - καλλιτέχνη-. Η αλήθεια είναι και σας το λεώ με το χέρι στην καρδιά, πως η diva δεν θυμίζει σε τίποτα τη σταρ που όλοι έχουμε αγαπήσει. Με μια εμφάνιση λιτή, με μακιγιαζ που θυμίζει το κορίτσι της διπλανής πόρτας, η μουσα της μουσικής έρχεται για να αναστατώσει τη ματιά μας, το μυαλό και τη ψυχή αλλά και και τον ιδιαίτερα εκλεπτισμένο χώρο των ανθρώπων του κινηματογράφου. Κάνοντας τους δημοσιογράφους να γράφουν και να ξαναγράφουν πως η Lady- Gaga ξέρει καλά, γνωρίζει 100% να χειρίζεται το παιχνίδι της επιτυχίας.

Και αν μέχρι σήμερα οι περισσότεροι απο εμας θεωρούσαμε πως η Lady- Gaga είναι μονο μια σταρ του πενταγράμμου, βλέποντας τη ταινία θα αναθεωρήσουμε πολλές φορές την άποψή μας. Θα ήταν περιττό νας σας πω, πως η ταινια στηρίζεται απόλυτα στο πηγαίο ταλέντο της φωνής της.Με τον Κουπερ, ως σκηνοθέτη να την έχει σκηνοθετήσει απολύτως σωστά, επιδεικνύοντας και άλλες πτυχές του ταλέντου της.

Οι δυο τους γνωρίζονται σε ένα μπαρ, το ερωτικό story, δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του, με τις ατάκες να δίνουν και να παίρνουν. Το σενάριο της ταινίας θυμίζει παραμύθι, με ένα τέλος δυστυχώς που αποδυκνύει πως η ζωή μπορεί να είναι τόσο ρόζ όσο και μαύρη. Πως η ζωή είναι στιγμές που οι άνθρωποι, ως κοινοί θνητοί οφείλουμε να τις ζήσουμε. Άλλωστε κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τι θα του συμβεί το επόμενο λεπτό.

Μια ταινία αφιερωμένη στον έρωτα και στην αγάπη. Στον στόχο και στο πάθος. Στο χθες και στο μετά. Στη ζωή και στο θάνατο.

Κουπερ- Gaga, ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, προκαλώντας πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ταινίας την ευαισθησία μας. Ο Κούπερ αποδεικνύει εμπράκτως πως γνωρίζει καλά τα μυστικά του κινηματογραφικού φακού.

Η εναλλαγή των συναισθημάτων στον ψυχισμό των πρωταγωνιστών, κατέχει ιδιαίτερη θέση κάνοντας το κοινό κατά τη διάρκεια της ταινίας να σχολιάζει. Ατάκες δυνατές όπως: «Όλοι έχουμε ένα ταλέντο...», βγαίνουν απο τα στόματα των σταρ, με τους πρωταγωνιστές να συγκινούν τους θεατές κάθε δευτερόλεπτο, σε κάθε ερμηνεία τους.

Όσο για τα τραγούδια που ακούγονται και σημειώνουν ήδη μεγάλη επιτυχία στο διαδίκτυο, τα περισσότερα έχει έγραψε η Lady Gaga με τον Μπράντλεϊ Κούπερ.

Το σενάριο....

Μια ιστορία αγάπης, που ενώνει τη ζωή δυο ανθρώπων. Ένας έρωτας δυνατός, χωρίς εγωισμούς. Ο ένας βοηθάει τον άλλον και μαζί φτάνουν στη κορυφή. Τι θα συμβεί όμως όταν η καριέρα της Άλι παίρνει τα πάνω της. Πόσο κοντά ή πόσο μακριά μια επιτυχία φέρνει τους ανθρώπους;

Μια ταινία πως σας προτείνουμε 100%, γιατί... «Όλοι έχουμε ένα ταλέντο...», αρκεί να το ανακαλύψουμε.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share