Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δον Κιχώτης και 50 χρόνια «Οδύσσεια του Διαστήματος»: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (06/09)! (videos)

Μην τις χάσετε!

6 Σεπτεμβρίου 2018 09:49
Δον Κιχώτης και 50 χρόνια «Οδύσσεια του Διαστήματος»: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (06/09)! (videos)

Έξι νέες αφίξεις θα μας περιμένουν τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα στις σκοτεινές και θερινές αίθουσες της Αθήνας!

Πάμε να τις δούμε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr:

Κρίστοφερ και Γουίνι / Christopher Robin

Σκηνοθεσία: Μαρκ Φόρστερ

Ηθοποιοί: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Χέιλι Άτγουελ, Μπροντ Καρμάικελ, Μαρκ Γκατίς

Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά

Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Περιπέτεια, Live action

Ο Κρίστοφερ Ρόμπιν (Ewan McGregor), το νεαρό αγόρι που μοιράστηκε αμέτρητες περιπέτειες με τους λούτρινους φίλους του στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων, έχει πια μεγαλώσει και ζει στο Λονδίνο. Δουλεύει συνέχεια και έχει ελάχιστο χρόνο για τη γυναίκα και την κόρη του. Έχει ξεχάσει την ειδυλλιακή παιδική του ηλικία, την οποία πέρασε παρέα με τον Γουίνι, ένα λούτρινο αρκουδάκι, και όλους τους φίλους του. Όταν ο Γουίνι τον ξαναβρίσκει, η φιλία τους αναθερμαίνεται. Ο Κρίστοφερ θυμάται τις ατελείωτες ημέρες της παιδικής ανεμελιάς, όταν το να μην κάνεις τίποτα ήταν από μόνο του ό,τι καλύτερο.

Πρόσκληση σε Γάμο / Destination wedding

Σκηνοθεσία: Βίκτορ Λέβιν

Ηθοποιοί: Κίανου Ριβς, Γουϊνόνα Ράιντερ

Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική, Δράμα

Ο Φρανκ και η Λίντσεϊ γνωρίζονται καθοδόν για έναν γάμο στην εξοχή και αντιπαθούν αμέσως ο ένας τον άλλον. Έχουν όμως μερικά κοινά: είναι κυνικοί, μισούν και οι δύο τον γάμο και, κυρίως, τον γαμπρό που εκτός από απεχθής ετεροθαλής αδερφός του Φρανκ, είναι και πρώην αρραβωνιαστικός της Λίντσεϊ. Τα πράγματα γι’ αυτούς θα χειροτερέψουν όταν συνειδητοποιήσουν πως ο γαμπρός και η νύφη τούς έχουν «ζευγαρώσει» για το ρομαντικό Σαββατοκύριακο, βάζοντάς τους μαζί σε κάθε πιθανή δραστηριότητα που προορίζεται για δύο! Αναγκασμένοι να ανεχτούν ο ένας τον άλλον για 72 ώρες, ο Φρανκ και η Λίντσεϊ θα έρθουν κοντά, σε μια αναπάντεχη «συμμαχία» κατά του έρωτα, και σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τον δρόμο της λογικής ή της καρδιάς.

Candelaria: Ένα Τραγούδι για την Αβάνα / Candelaria

Σκηνοθεσία: Τζόνι Χέντριξ

Ηθοποιοί: Όλντεν Νάιτ, Βερόνικα Λιν

Είδος: Δράμα

Αβάνα, Κούβα, αρχές δεκαετίας του ’90. Η οικονομία καταρρέει μετά την αποχώρηση των Σοβιετικών, ο Κάστρο χαρακτηρίζει την κατάσταση «Ειδική Περίοδο» σε καιρό ειρήνης και κάνει άνοιγμα προς τον τουρισμό, ενισχύοντας τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ροή ξένου συναλλάγματος]. Η Καντελάρια βάφεται σαν έφηβη. Τι κι αν έχει περάσει ήδη τα 70; Βάζει κοκκινάδι στα μάγουλα και από το ίδιο στα χείλη. Θα βγει να τραγουδήσει στο διψασμένο για κέφι, ζωή και έρωτα κοινό της Αβάνας. Καταχειροκροτείται κάθε βράδυ και γυρίζει στο μικρό της διαμέρισμα να κοιμηθεί πλάι στον Βίκτορ Ουγκό. Ναι, έτσι λένε τον σύζυγό της. Το πρωί θα πάνε κι οι δύο για δουλειά. Εκείνος στο εργοστάσιο κι εκείνη στο ξενοδοχείο. Μια μέρα, ανάμεσα στα άπλυτα σεντόνια που μαζεύει θα βρει μία κάμερα. Θα την πάρει στο σπίτι. Ο Βίκτορ Ουγκό μέσα από τον φακό της θα ανακαλύψει τη σταρ που χειροκροτεί το κοινό της Αβάνας κάθε βράδυ. Τον έρωτα που είχε ξεχάσει ότι έχει σπίτι του. Το τραγούδι της Αβάνας που τον κάνει να χορεύει στα βήματα της αγάπης σαν αλαφροΐσκιωτος έφηβος. Χωρίς σκοτούρες κι ανάγκη για χρήματα και επιβίωση. Ακόμη κι αν δεν είναι η απόλυτη διαφυγή, αυτή η κάμερα γίνεται η αφορμή για έναν ακόμη παθιασμένο χορό. Ως το τέλος του τραγουδιού.

Ονειρεύομαι σε άλλη γλώσσα / Sueño en Otro Idioma

Σκηνοθεσία: Ερνέστο Κοντρέρας

Ηθοποιοί: Φερνάντο Άλβαρεζ Ρεμπέιλ, Χοσέ Μανουέλ Πονσέλις, Ελίγκιο Μελέντεζ, Φατίμα Μολίνα

Είδος: Δράμα, Φαντασίας

Ο Μαρτίν είναι ένας νεαρός, παθιασμένος γλωσσολόγος. Στο πλαίσιο της έρευνάς του πηγαίνει στην μεξικάνικη ενδοχώρα, σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όπου παλιότερα μιλιόταν από τους ιθαγενείς η γλώσσα Ζικρίλ. Πλέον, την μιλάνε μόλις τρεις μεγάλης ηλικίας άνθρωποι στον κόσμο: μια γυναίκα και δύο άντρες. Όταν η γυναίκα πεθαίνει, μένουν μόνον ο δον Εβαρίστο και ο δον Ισάουρο, ως οι μοναδικοί που γνωρίζουν τη συγκεκριμένη γλώσσα. Ο Μαρτίν θέλει να τους βάλει να συνομιλήσουν έτσι ώστε να καταγράψει τους διαλόγους τους και να μελετήσει τη γλώσσα προκειμένου να τη διατηρήσει ζωντανή, να μην πεθάνει μαζί τους. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: οι δύο γέροι χωρικοί είναι μαλωμένοι και δεν έχουν ανταλλάξει κουβέντα εδώ και 50 χρόνια. Για ποιον λόγο μάλωσαν οι δύο τους, ενώ στα νιάτα τους ήταν κολλητοί φίλοι; Μήπως ευθύνεται μια γυναίκα για τον καυγά τους; Ή υπάρχει κάποιο άλλο καλά κρυμμένο μυστικό; Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να βρει κανείς εξιλέωση; Πού βρίσκεται αυτό το εξωτικό μέρος όπου λέγεται πως κατοικεί η αληθινή αγάπη; Και είναι σήμερα η γλώσσα που μιλούν οι ερωτευμένοι καταδικασμένη να μείνει αμετάφραστη;

Γιατρέ μου, κερατωθήκαμε / Terapia di coppia per amanti / Couple Therapy for Cheaters

Σκηνοθεσία: Αλέσιο Μαρία Φεντερίτσι

Ηθοποιοί: Άμπρα Αντζιολίνι, Πέτρο Σερμόντι, Σέρτζιο Ρουμπίνι, Αλέσια Αλτσιάτι, Τζούλια Αντσίζι, Φράνκο Μπρανκιαρόλι, Αλεσάντρο Καρμπονάρα, Φούλβιο Φαλζαράνο, Ρόσο Φαζάνο, Άνα Φερζέτι, Ανίτα Κράβος, Τζιάκομο Νάστα, Άνα Τέριο

Είδος: Κωμωδία

Τι γίνεται όταν δεν είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που πηγαίνει σε σύμβουλο γάμου, αλλά δύο άπιστοι σύντροφοι; Παράτολμοι και ερωτευμένοι, η Βιβιάνα ( Ambra Angiolini ) και ο Μοντέστο (Pietro Sermonti) έχουν παρασυρθεί από ένα αμοιβαίο ανεξέλεγκτο πάθος. Η κρυφή τους σχέση καταλήγει σε έναν απροετοίμαστο ψυχαναλυτή, που παρά τις επιφυλάξεις του και τα δικά του ερωτικά προβλήματα, θα βοηθήσει τους δύο εραστές να καταλάβουν τα συναισθήματα τους και να εκπληρώσουν την επιθυμία για αληθινή αγάπη.

Η καλόγρια / The Nun

Σκηνοθεσία: Κόριν Χάρντι

Ηθοποιοί: Ντέμιαν Μπισίρ, Ταΐσα Φαρμίγκα, Τζόνας Μπλοκέτ, Σάρλοτ Χόουπ, Ίνγκριντ Μπισού, Μπόνι Άαρονς

Είδος: Τρόμου, Μυστηρίου, Θρίλερ

Όταν μια νεαρή καλόγρια αυτοκτονεί σ΄ένα απομονωμένο μοναστήρι της Ρουμανίας, ένας ιερέας με θολό παρελθόν (Ντέμιαν Μπισίρ) και μία ασκούμενη μοναχή (Τάισα Φαρμίγκα), στέλνονται από το Βατικανό για να διερευνήσουν τον θάνατό της. Διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, την πίστη και τις ίδιες τις ψυχές τους, έρχονται αντιμέτωποι με μία δαιμόνια δύναμη στο πρόσωπο μιας καλόγριας. Η μονή μετατρέπεται σε τρομακτικό πεδίο μάχης ανάμεσα στους ζωντανούς και τους καταραμένους.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share