Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας που θα σας καθηλώσουν: Με πρώτη στην λίστα το...

Μην τις χάσετε!

19 Απριλίου 2018 09:13
Οι ταινίες της εβδομάδας που θα σας καθηλώσουν: Με πρώτη στην λίστα το...

Animation, ιστορίες μυστηρίου, ντοκιμαντέρ, φιλμ με κοινωνικά μηνύματα κρατούν συντροφιά στους σινεφίλ, αυτή την εβδομάδα.

Amityville: Το Ξύπνημα

Η Μπελ, η μικρή της αδελφή και ο αδελφός της που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, μετακομίζουν με τη μητέρα τους, Τζόαν, σε ένα νέο και παράξενο σπίτι στο Άμιτιβιλ, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην κοστοβόρα θεραπεία υγείας του νεαρού Τζέιμς. Κάποια περίεργα φαινόμενα, όμως, –συμπεριλαμβανομένης και της ανεξήγητης, θαυματουργής ίασης του νεαρού αδελφού– δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο σπίτι της οικογένειας, με αποτέλεσμα η Μπελ να υποψιαστεί πλέον ότι η μητέρα τους απέκρυψε την πλήρη ανατριχιαστική αλήθεια για το μυστηριώδες σπίτι… Όταν πλέον συνειδητοποιήσουν όλοι ότι το σπίτι στο οποίο μετακόμισαν είναι το ξακουστό στοιχειωμένο σπίτι του Άμιτιβιλ, ίσως να είναι αργά. Σκηνοθεσία: Φρανκ Καλφούν. Παίζουν: Μπέλα Θορν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Κάμερον Μόναγκαν.

Οικογενειακός Φίλος

Ο Ματιέ έφτασε στα 35 του, αλλά δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του. Η μητέρα του, που έχει φύγει πια από τη ζωή, πάντα του έλεγε πως ήταν παιδί μιας εφήμερης σχέσης. Μια ημέρα, ο Ματιέ λαμβάνει ένα τηλεφώνημα που του λέει πως ο πατέρας του ήταν Καναδός και μόλις έφυγε κι αυτός από τη ζωή. Αλλά μαζί μαθαίνει κι ότι έχει δύο θετούς αδελφούς και αποφασίζει να πάει στην κηδεία για να τους συναντήσει. Μόλις φτάνει όμως στο Μόντρεαλ, ανακαλύπτει πως κανείς δεν γνωρίζει για την ύπαρξη του ή δεν ενδιαφέρθηκε καν για αυτήν. Είναι μόνος σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Σκηνοθεσία: Φιλίπ Λιορέ. Παίζουν: Πιέρ Ντελαντονσάν, Γκαμπριέλ Αρκάν, Κατρίν ντε Λεάν.

Το Τελευταίο Φιλί του Κάιζερ

Ολλανδία, 1940. Μετά την εισβολή στη χώρα, οι ναζί έρχονται σε επαφή με τον έσχατο κάιζερ, τον Βίλχελμ τον Β’, ο οποίος βρίσκεται εκεί εξόριστος από το 1918. Στο πλάι του τοποθετούν έναν νεαρό αξιωματικό, έχοντας τον κίνδυνο να μη χρησιμοποιηθεί ο κάιζερ από τους Βρετανούς, αποστατώντας εκεί. Οι Βρετανοί, με τη σειρά τους, και με τη βοήθεια της ολλανδικής αντίστασης, τοποθετούν ως υπηρέτρια μια νεαρή Εβραία για να βρίσκονται κοντά στον Γερμανό μονάρχη. Αλλά η νεαρή κοπέλα θα ερωτευτεί τον Γερμανό αξιωματικό και η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχο. Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λεβό. Παίζουν: Τζάι Κόρτνεϊ, Λίλι Τζέιμς, Κρίστοφερ Πλάμερ.

Μπλε Βασίλισσα

Όλα ξεκινάνε με τη ληστεία της Μπλε Βασίλισσας, ενός από τα πολυτιμότερα διαμάντια του κόσμου, από μια ομάδα μαφιόζων που δουλεύουν για τον αδίστακτο Άγγελο. Ο Γιάννης, ένας από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του, παροτρύνεται από τη σύζυγό του, Λένα, και συμμαχούν με τον ψυχρό εκτελεστή, Σταύρο, και προδίδει τον Άγγελο, κλέβοντας του το δαχτυλίδι, με σκοπό να το πουλήσουν σε έναν μυστηριώδη «Αγοραστή». Ποια είναι όμως τα πραγματικά κίνητρα της Λένας; Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σιπσίδης. Παίζουν: Θέμης Πάνου, Μιχάλης Οικονόμου, Δημήτρης Ήμελλος.

Μποέμικη Ψυχή

Η Τζαμ, μια νεαρή Ελληνίδα, αποστέλλεται στην Κωνσταντινούπολη από τον θείο της Κακούργο, πρώην ναυτικό και παθιασμένο θαυμαστή του Ρεμπέτικου, σε μια αποστολή να βρει ένα σπάνιο μέρος του κινητήρα για το σκάφος τους. Εκεί συναντά την Αβρίλ, 18 ετών από τη Γαλλία που βρίσκεται σε εθελοντική αποστολή για τους μετανάστες και έχασε τα χρήματά της ενώ δεν γνωρίζει κανέναν στην Τουρκία. Η Τζαμ, γενναιόδωρη, αθόρυβη, απρόβλεπτη και ελεύθερη, παίρνει υπό την προστασία της την Αβρίλ και κατευθύνονται προς την Μυτιλήνη. Ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, συναντήσεις, απρόοπτα και ελπίδα. Σκηνοθεσία: Τόνι Γκατλίφ. Παίζουν: Σιμόν Αμπκαριάν, Δάφνη Πατακιά, Μαρίν Καγιόν.

Θέλμα

Η Θέλμα είναι μια ντροπαλή νεαρή κοπέλα, η οποία αφήνει πίσω της τους θρησκόληπτους γονείς της σε μια μικρή πόλη της δυτικής ακτής στη Νορβηγία, προκειμένου να σπουδάσει σε ένα πανεπιστήμιο του Όσλο. Μια μέρα κι ενώ βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου για να διαβάσει, κυριεύεται από μια έντονη και αναπάντεχη κρίση, η οποία μοιάζει με εκείνες της επιληψίας. Το ίδιο αναπάντεχη είναι για τη Θέλμα η έλξη που νιώθει για την Άνγια, μια πανέμορφη συμφοιτήτριά της, η οποία δείχνει να ανταποκρίνεται στην μαγνητική παρουσία της μοναχικής, παράξενης επαρχιώτισσας. Η Θέλμα καλείται να αντιμετωπίσει τραγικά μυστικά του παρελθόντος της αλλά και τις τρομακτικές επιπτώσεις των δυνάμεών της. Σκηνοθεσία: Γιόακιμ Τρίερ. Παίζουν: Έλι Χάρμπο, Κάγια Γουίλκινς, Χένρικ Ράφαελσεν.

Καλπάζοντας με τ’ Όνειρο

Άλλοτε ανερχόμενο αστέρι στις αρένες του ροντέο, ο νεαρός καβαλάρης Μπράντι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ματαίωση όταν ένας σοβαρότατος τραυματισμός τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά. Ελλείψει εναλλακτικών ή επιθυμίας να ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι από αυτό του καουμπόι, ο Μπράντι καλείται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του. Σκηνοθεσία: Κλόι Ζάο. Παίζουν: Μπράντι Ζαντρό, Τιμ Ζαρντό, Λίλι Ζαρντό.

Το Νησί των Σκύλων

Ιαπωνία, 20 χρόνια μετά. Όλοι οι κατοικίδιοι σκύλοι εξορίζονται από τη Μεγκασάκι Σίτι, την οποία διοικεί ο διεφθαρμένος δήμαρχος Κομπαγιάσι, σε ένα μεγάλο νησί που χρησιμοποιείται ως σκουπιδότοπος, λόγω της αναφοράς σπάνιας επιδημίας. Ο 12χρονος Ατάρι Κομπαγιάσι, όμως, δεν δέχεται την έλλειψη του Σποτς, του σκύλου του, και κατασκευάζει ένα αεροπλάνο μινιατούρα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νησί των σκουπιδιών. Εκεί, με τη βοήθεια των νέων σκύλων φίλων του, ξεκινάει ένα επικό ταξίδι που θα αποφασίσει για την τύχη ολόκληρης της περιφέρειας. Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον.

Κωστής Παπαγιώργης, ο πιο Γλυκός Μισάνθρωπος

Ένα πορτρέτο του δοκιμιογράφου Κωστή Παπαγιώργη, προσωπικού φίλου της σκηνοθέτιδας. Παλεύοντας με το δέος που νιώθει για τον συνδυασμό του τεράστιου πνεύματος, του οξύτατου μυαλού και της ψυχούλας του, η Ελένη Αλεξανδράκη έκανε μια σύνθεση, ένα παζλ, μια παρτιτούρα με τις «νότες» που έγραψε ο ίδιος με τη ζωή του. Μαρτυρίες εκείνων που τον γνώρισαν συμπληρώνουν την εικόνα του. Σκηνοθεσία: Ελένη Αλεξανδράκη.

Ιστορίες Φαντασμάτων

Η λογική του σκεπτικιστή καθηγητή ψυχολογίας Φίλιπ Γκούντμαν δοκιμάζεται, όταν βρεθούν στο δρόμο του κάποια χαμένα αρχεία, τα οποία περιέχουν τρομακτικά στοιχεία γύρω από 3 μυστηριώδεις ιστορίες. Κλονισμένος από αυτά που έχει διαβάσει θα ξεκινήσει μια αποστολή για να βρει εύλογες εξηγήσεις γύρω από αυτά τα γεγονότα. Σκηνοθεσία: Τζέρεμι Ντάισον, Άντι Νάιμαν. Παίζουν: Μάρτιν Φρίμαν, Άντι Νάιμαν, Πολ Γουάιτχαουζ.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share