Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εγκαταλελειμμένο χωριό της Κρήτης στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου!

30 Δεκεμβρίου 2017 17:35
Εγκαταλελειμμένο χωριό της Κρήτης στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου!

Μία ελπίδα αναγέννησης για έναν τόπο που έσφυζε από ζωή πριν από μερικές δεκαετίες, μέσω της δουλειάς του Νίκου Σαράντου, η οποία διεκδικεί ένα βραβείο στο σπουδαίο θεσμό

Ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στην Κρήτη... Οκτώ κάτοικοι... Ένα συγκλονιστικό βίντεο... Το χωριό Καλάμι στην περιοχή Βιανού, αν και δείχνει να έχει χαράξει πορεία προς τη λήθη, παίρνει βαθιά ανάσα και αγγίζει την ευκαιρία του να ανακτήσει την παλιά του δόξα, βγαίνοντας στην επιφάνεια μέσω ενός εκπληκτικού γυρίσματος από τον Νίκο Σαράντο, με τίτλο «Kalami, the face of abandonment» (μετ.: «Καλάμι, το πρόσωπο της εγκατάλειψης»).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στοματικός έρωτας: Τι παθαίνει μια γυναίκα αν καταπιεί το σπέρμα του συντρόφου της;

Η εξαιρετική αυτή δουλειά έτυχε αναγνώρισης από τους υπεύθυνους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες, διεκδικώντας ένα από τα πολύτιμα βραβεία του.

Μία ανάσα ζωής, για έναν τόπο που σήμερα αριθμεί μόλις οκτώ μόνιμους κατοίκους, όταν πριν από 40 χρόνια, όλα τα σπίτια έσφυζαν από ζωή και το χωριό ευημερούσε.
Το βίντεο αποτυπώνει την εγκατάλειψη ενός τόπου, εξαιτίας της γενικότερης έλλειψης πολιτικής, η οποία «υποχρέωνε» τους νέους -κυρίως- ανθρώπους να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στις μεγάλες πόλεις.

Χτισμένο σε πανοραμική θέση, με φόντο βουνά, δάση και ποτάμια, θα μπορούσε σήμερα να αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ένα θέρετρο για χιλιάδες τουρίστες, προσφέροντας ηρεμία, παράδοση και γραφικά τοπία.

Δείτε επίσης: Γιώργος Μαυρίδης: Η πρώτη ανάρτηση στα social media μετά το τέλος του Nomads!

Δείτε το βίντεο που άνοιξε τις πύλες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες, στο εγκαταλελειμμένο κρητικό χωριό των οκτώ κατοίκων...

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share