Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ταινίες που θα σε κάνουν να λατρέψεις το χορό!

23 Νοεμβρίου 2017 16:32
Ταινίες που θα σε κάνουν να λατρέψεις το χορό!

Ο Albert Einstein έλεγε πως «Οι χορευτές είναι οι αθλητές του Θεού». Τι καλύτερο δε από το όταν αυτοί οι αθλητές παλεύουν για έναν έρωτα, για ένα όνειρο, για μία ευκαιρία σε ένα καλύτερο αύριο; Οι αγαπημένες μας ταινίες με θέμα το χορό, μας έκαναν να κλάψουμε, να γελάσουμε και κυρίως να θαυμάσουμε το ταλέντο των πρωταγωνιστών (okay, ίσως και να ζηλέψουμε!

1 DIRTY DANCING
Ο Patrick Swayze, ως δάσκαλος χορού σε ένα θέρετρο διακοπών, έμεινε μεν ανεξίτηλος στη μνήμη μας για την φράση του «Nobody puts Baby in the corner», αλλά κυρίως για αξεπέραστο χορευτικό του στο «Τime of my life» και το ανεπανάληπτο lift που πολλές ταινίες έκτοτε αντέγραψαν. Απολαύστε:

2 STEP UP
Νομίζω ότι μετά την επιτυχία της πρώτης ταινίας, έχουμε χάσει το μέτρημα αυτών που ακολούθησαν. Η πρώτη όμως παραμένει η αγαπημένη των περισσότερων, με τον Channing Tatum στον πρωταγωνιστικό ρόλο να μαθαίνει σύγχρονο χορό.

3 ΤAKE THE LEAD
Μία πραγματική ιστορία ενός καθηγητή που πιστεύει – και εν τέλει αποδεικνύει – ότι ο χορός μπορεί να αλλάξει τη ζωή παιδιών, που μέχρι πρότινος είχαν προβληματική ή εγκληματική συμπεριφορά.

4 ΒLACK SWAN
Η ταινία παίζει στα όρια της πραγματικότητας και της διαταραγμένης ψυχοσύνθεσης μία χορεύτριας μπαλέτου, η οποία φτάνει μέχρι και το θάνατο για να γίνει η τέλεια μπαλαρίνα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η βραβευμένη με oscar, Natalie Portman.

5 FOOTLOOSE
Ως γνωστόν ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. To Footloose νομίζω η πιο γνωστή ταινία χορού με το ομώνυμο soundtrack να παίζει on repeat!

6 SAVE THE LAST DANCE
Η Σάρα εγκαταλείπει το παιδικό της όνειρο να γίνει μπαλαρίνα, όταν η μητέρα της πεθαίνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μάλλον όμως ο Derek με το ημι-παράνομο παρελθόν του, θα της θυμίζει ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τα όνειρα μας, ειδικά όταν ο Θεός μας προίκισε με άφθονο ταλέντο.

Πηγή: yang.gr

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share