Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Django O Tιμωρός»: Είδαμε πρώτοι το πολυαναμενόμενο γουέστερν του Ταραντίνο! Αξίζει να το δείτε κι εσείς;

4 Ιανουαρίου 2013
«Django O Tιμωρός»: Είδαμε πρώτοι το πολυαναμενόμενο γουέστερν του Ταραντίνο! Αξίζει να το δείτε κι εσείς;

Μόνο και μόνο η προοπτική πως ο Ταραντίνο ετοιμάζει γουέστερν αρκούσε για να ενθουσιάσει τους φίλους του κινηματογράφου. Ε λοιπόν ο δαιμόνιος Κουεντίν δημιουργεί κάτι παραπάνω από μια μοντέρνα εκδοχή του κλασικού είδους, καταφέρνοντας να ενώσει το ύφος του Λεόνε Και τις μουσικές του Μορικόνε με τους σύγχρονους σταρ Τζέιμι Φοξ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο!

Γράφει ο Μπάμπης Δούκας ([email protected])

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το «Django O Tιμωρός» είναι για την ακρίβεια ένα... southern (κατά το western) όπως ο ίδιος ο Ταραντίνο θέλει να αποκαλεί την 8η ταινία της σκηνοθετικής του καριέρας, με πρωταγωνιστές έναν Γερμανό οδοντίατρο-κυνηγό κεφαλών (Κριστόφ Βαλτζ), έναν μαύρο σκλάβο (στο ρόλο του Django o Τζέιμι Φοξ) και έναν απολαυστικά «κακό» όσο και τρελό Λεονάρντο Ντι Κάπριο!

Οι τρεις τους περιπλέκονται σε μια ιστορία με μπόλικο πιστολίδι και αρκετό αίμα, εκδίκηση και ρομάντζο αλλά και αναφορές σε θέματα ταμπού του αμερικάνικου νότου όπως η δουλεία και η αντιμετώπιση των έγχρωμων στα μέσα του 19ου αιώνα, που προσεγγίζονται ωστόσο με μεγάλες δόσεις σάτιρας.

Πολλές φορές η σάτιρα αυτή φαίνεται να ξεφεύγει έως και να προκαλεί -αγγίζοντας σχεδόν ρατσιστικά όρια- αλλά κάτι τέτοια είναι που πολλές φορές δίνουν το κάτι παραπάνω και βεβαίως ξεσηκώνουν τον ανάλογο θόρυβο... Επίσης το χιούμορ και οι κωμικές καταστάσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν.

Ο Ταραντίνο καταφέρνει και βάζει τη σφραγίδα του άλλοτε με τα πλάνα σήμα-κατατεθέν του, άλλοτε με τις μουσικές προσμίξεις όπου οι κλασικές μελωδίες του Μορικόνε συναντούν κομμάτια των James Brown και Rick Ross και φυσικά με τους χορταστικούς διαλόγους των πρωταγωνιστών: «Kill white people and get paid for it? What's not to like?» όπως απαντά ο Τζέιμι Φοξ στον Κριστόφ Βαλτζ όταν αυτός του προσφέρει... δουλειά.

Όσον αφορά τις ερμηνείες πολύ καλοί οι Ντι Κάπριο (που φαίνεται να του ταιριάζουν άψογα οι ρόλοι του "κακού") και Τζέιμι Φοξ αλλά την πραγματική διαφορά την κάνει ο Κριστόφ Βαλτζ. Είτε με την άνεσή του σε όλες τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει, είτε με τις θανατηφόρες ατάκες του, ο Αυστριακός ηθοποιός φαίνεται κομμένος και ραμμένος για τον ρόλο, ενώ ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον κερδίζει και αυτός τις εντυπώσεις σε έναν μάλλον ασυνήθιστο για αυτόν χαρακτήρα.

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του «Django O Tιμωρός» φυσικά οι cameo εμφανίσεις τόσο του Φράνκο Νέρο όσο και του ίδιου του Ταραντίνο, ενώ παρόλη τη μεγάλη διάρκειά της ταινίας (165 λεπτά) θα περάσει η ώρα τουλάχιστον διασκεδαστικά, ακόμη κι αν δεν είσαι ο μεγαλύτερος φαν του εν λόγω σκηνοθέτη ή του συγκεκριμένου είδους ταινιών. Άλλωστε αυτή δεν είναι και η ουσία του κινηματογράφου;

Αλλά αρκετά σας αποκαλύψαμε. Περισσότερα λοιπόν από 17 Ιανουαρίου στις αίθουσες της πόλης. Για περισσότερα σχετικά με το «Django O Tιμωρός» κάντε κλικ εδώ

Για να δείτε το trailer κάντε κλικ εδώ.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΙΝΕΜΑ & ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share