Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η δράση επιστρέφει στους κινηματογράφους: Οι οκτώ νέες ταινίες της εβδομάδας (videos)

Μην τις χάσετε

21 Σεπτεμβρίου 2017 08:23
Η δράση επιστρέφει στους κινηματογράφους: Οι οκτώ νέες ταινίες της εβδομάδας (videos)

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα μας υποδέχεται με οκτώ καινούργιες ταινίες να κυκλοφορούν στις Αίθουσες, συν δύο αξιόλογες επανεκδόσεις. Ξεχωρίζει το φιλμ «Ακόμα Κρύβομαι για να Καπνίσω» της Ραϊανά Ομπερμάγιερά (Βραβείο Κοινού στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), σε παραγωγή του Κώστα Γαβρά, ενώ αυλαία σήκωσε και το 23ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Αξιόλογες προτάσεις αποτελούν επίσης η «Ομίχλη τον Αύγουστο» του Κάι Βέσελ, με τον Σεμπάστιαν Κοχ (Οι Ζωές των Άλλων) και «Στο Τέλος του Τούνελ» του Ροντρίγκο Γκράντε. Ενώ για τους λάτρεις της περιπέτειας, προτείνουμε το «Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος» του Μάθιου Βον.

Σε επανέκδοση κυκλοφορούν δύο σπουδαία έργα. Πρόκειται για το «Mystery Train» του Τζιμ Τζάρμους και για το υπέροχο φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Ο Άνθρωπος που Έπεσε στη Γη» του Νίκολας Ρεγκ, με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Ντέιβιντ Μπόουι. Αναλυτικά:

«Ακόμα Κρύβομαι για να Καπνίσω» (À mon âge je me cache encore pour fumer - 2016) της Ραϊανά Ομπερμάγιερ (Γαλλία, Αλγερία, Ελλάδα)

Αλγερία 1995: Η Φατιμά, μια δυνατή γυναίκα και μασέρ ενός χαμάμ σε μια περίοδο κατά την οποία η κατάσταση είναι τεταμένη στην πρωτεύουσα, γίνεται μάρτυρας από μακριά μιας τρομοκρατικής επίθεσης και ενώ προσπαθεί να ηρεμήσει, η ατμόσφαιρα αποδεικνύεται πολύ τεταμένη στον μικρό περίκλειστο κόσμο της, όπου συναντά δυσκολίες στη διατήρηση της τάξης. Η Μέριεμ ένα κορίτσι δεκαέξι ετών που θεωρείτο παρθένα είναι ετοιμόγεννη και έρχεται να κρυφτεί στο χαμάμ, ενώ ο αδελφός της Μοχάμεντ, την κυνηγά για να καθαρίσει την τιμή του με αίμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος: Πέθανε γνωστός Έλληνας πολιτικός!

Μία αξιόλογη ταινία, την οποία είχαμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε και στο 57ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού. Πρωταγωνιστούν: Χιάμ Αμπάς, Μπιγιουνά, Νάντια Κατσί, Φαντίλα Μπελκεμπλά, Νασίμα Μπεντσίκου. Μεγάλο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στο Μπέη Χαμάμ στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόκειται για διεθνή συμπαραγωγή (Γαλλία, Αλγερία, Ελλάδα) την οποία έφερε σε πέρας η εταιρεία παραγωγής «KG Productions», του Κώστα και της Μισέλ Γαβρά.


 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share