Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Το κορυφαίο πολεμικό φιλμ και οι... λοιπές: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας! (videos)

24 Αυγούστου 2017 14:12
Το κορυφαίο πολεμικό φιλμ και οι... λοιπές: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας! (videos)

Το «Ταξίδι στην Ισπανία» θα χαθεί μπροστά στο ταξίδι στην ιστορία της «Δουνκέρκης»!

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Δουνκέρκη / Dunkirk

Του Κρίστοφερ Νόλαν. Με τους Τομ Χάρντι, Μαρκ Ράιλανς, Κίλιαν Μέρφι
Ιστορική, 2017, Ην. Βασίλειο/Ολλανδία/Γαλλία/ΗΠΑ, 106’.

Από τον «Σκοτεινό ιππότη» έχει να κάνει σωστή ταινία ο Κρίστοφερ Νόλαν και αυτή είναι αριστούργημα: αναβιώνοντας την εκκένωση της Δουνκέρκης, ο Βρετανός σκηνοθέτης δημιουργεί μια ταινία-εμπειρία που σε μεταφέρει πλάι στους εγκλωβισμένους στη γαλλική παραλία στρατιώτες στα σκάφη που ξεκίνησαν από την Αγγλία να τους σώσουν και τα Spitfire που τους κάλυπταν στον αέρα. Ισως επειδή αποφεύγει τον διάλογο και την αμπελοφιλοσοφία και εστιάζει στο βίωμα των χαρακτήρων του, ίσως γιατί οπτικά ξεπερνά ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, ο Νόλαν συνδέει το υλικό του απευθείας με τα σπλάχνα και, το σημαντικότερο, με την ψυχή του θεατή (βοηθά και η μουσική του Χανς Τσίμερ που έχει παρουσία μεν, αλλά οδηγεί τη δράση με χάρη δε). «Το μόνο που κάναμε είναι να επιβιώσουμε», λέει ένας στρατιώτης, ντροπιασμένος λόγω της αποτυχίας του. «Αυτό είναι αρκετό», του απαντά ένας πολίτης. Ταπεινά λόγια σε μια μεγάλη ταινία.

Ταξίδι στην Ισπανία / The Trip to Spain

Του Μάικλ Γουιντερμπότομ. Με τους Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον
Κωμωδία, 2017,
Ην. Βασίλειο, 115’.

Από την Αγγλία στην Ιταλία και τώρα στην Ισπανία, ο Στιβ Κούγκαν και ο Ρομπ Μπράιντον συνεχίζουν το γαστριμαργικό road trip τους με τον ακονισμένο κωμικό αυτοσχεδιασμό τους, αλλά και τη γλυκόπικρη προσέγγιση της μέσης ηλικίας τους. Βάλσαμο.

Σκιές και σιωπή / To Kill a Mockingbird

Του Ρόμπερτ Μάλιγκαν. Με τους Γκρέγκορι Πεκ, Φρανκ Οβερτον
Δραματική, 1962, ΗΠΑ, 129’.

Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι: ο Γκρέ-γκορι Πεκ αφήνει ιστορία με την ερμηνεία, του καθώς αναδεικνύει την προκατάληψη στην καρδιά της αμερικανικής κοινωνίας αναλαμβάνοντας τον θρυλικό ρόλο του Ατικους Φιντς, ο οποίος υπερασπίζεται έναν αδίκως κατηγορούμενο μαύρο άντρα για τον βιασμό λευκής γυναίκας το 1933. Μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Χάρπερ Λι.


Ο πυρετός της τουλίπας / Tulip Fever

Του Τζάστιν Τσάντγουικ. Με τους Αλίσια Βικάντερ, Ντέιν ΝτεΧάαν, Κρίστοφ Βαλτς
Δραματική, 2017,
Ην. Βασίλειο/ΗΠΑ, 107’.

Στην Ολλανδία του 17ου αιώνα ένας ζωγράφος ερωτεύεται μια παντρεμένη γυναίκα της οποίας φτιάχνει το πορτρέτο και προκειμένου να χτίσουν ένα κοινό μέλλον αποφασίζουν να επενδύσουν στο επικερδές τότε εμπόριο της τουλίπας.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share