Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η Γυναίκα του Ζωολογικού Κήπου: Μια απίστευτη αληθινή ιστορία από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο!

29 Ιουνίου 2017 10:33
Η Γυναίκα του Ζωολογικού Κήπου: Μια απίστευτη αληθινή ιστορία από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο!

Πολωνία 1939. Πρωταγωνιστές η Αντονίνα και ο σύζυγός της Ζαν! Πρόκειται για ένα ζευγάρι που ζει τον απόλυτο έρωτα, έχοντας καταφέρει να συνδυάσουν προσωπική ζωή με την επαγγελματική, αφού είναι φύλακες στον ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας!

Όλα κυλούν ομαλά με το ευτυχισμένο ζευγάρι να ζει μέσα στην οικογενειακή γαλήνη και θαλπωρή!

Όλα αυτά όμως μέχρι την εισβολή των Γερμανών Ναζί στα πλαίσια του Β Παγκοσμίου Πολέμου! Ο ζωολογικός κήπος ερημώνει με το ζεύγος Ζαμπίνσκι να κατορθώνει να κρύψει μερικούς Εβραίους, ώστε να φυγαδευτούν από το γκέτο!

Ωστόσο για να καταφέρουν να τους κρατήσουν ζωντανούς θα πρέπει να μείνει ανοικτός ο ζωολογικός κήπος! Έτσι θα προφασιστούν την εκτροφή χοίρων με σκοπό να προμηθεύουν κρέας τα γερμανικά στρατεύματα και μεταφέρουν στα υπόγεια του κήπου όσους περισσότερους Εβραίους έχουν την δυνατότητα!

Τρομερή είναι η ερμηνεία της Τζέσικα Τσαστέιν, η οποία καταφέρνει να μιμηθεί με εκπληκτική επιτυχία την Μέριλ Στριπ, μιλώντας αγγλικά με... πολωνική προφορά, βγάζοντας από μέσα της τον πόνο και ταυτόχρονα την αγάπη για τους συναθρώπους της!

Μέχρι και οι εικόνες από την μεταφορά των Εβραίων με τρένα αλλά και το σασπένς από το "κρυφτό" των φυδάγων μεταφέρεται με τέτοιο τρόπο προς το κοινό που αναμένεται να καθηλώσει από την πρεμιέρα του!

ΕΙΔΟΣ : κοινωνικό εποχής

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 124΄

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: Αμερικανική

Σκηνοθεσία: Niki Caro (Whale Rider, North Country)

Σενάριο: Angela Workman

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο best-seller της Diane Ackerman.Πρώτη ύλη για την συγγραφή του βιβλίου αποτέλεσε το ημερολόγιο της Antonina Żabińska.

Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM


 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share