Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Είσαι σινεφίλ; Αυτές είναι οι 30 ταινίες από το 2000 και μετά που πρέπει να δεις πάση θυσία!

24 Απριλίου 2017 12:19
Είσαι σινεφίλ; Αυτές είναι οι 30 ταινίες από το 2000 και μετά που πρέπει να δεις πάση θυσία!

Συγκεντρώσαμε τις τρεις καλύτερες ταινίες για κάθε χρονιά της δεκαετίας του 2000. Από το "Gladiator" μέχρι το "The Dark Knight", ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες από τις δημοφιλείς ταινίες της δεκαετίας αυτής.

Όλα τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των βαθμολογήσεων και των ψήφων είναι από τη Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων Ταινιών (IMDb) από την 7η Φεβρουαρίου 2017.

Δείτε τις μια προς μια στο Athensmagazine.gr!

UNBREAKABLE' (2000)
Αξιολόγηση: 7,2
Ψήφοι: 255.163
Ο David Dunn, τον οποίο υποδύεται ο Bruce Willis, είναι ο μοναδικός επιζών από ένα σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα στο οποίο σκοτώθηκαν 131 άνθρωποι. Καθώς ο Dunn ψάχνει για απαντήσεις σχετικά με το πώς κατάφερε ο ίδιος να σωθεί σαν από θαύμα, τον πλησιάζει ένας μυστηριώδης τύπος, ο Elijah Price (Samuel L. Jackson), ο οποίος προσπαθεί να ξεδιαλύνει την μπερδεμένη ιστορία.

'GLADIATOR' (2000)
Αξιολογήσεις: 8,5
Ψήφοι: 1.028.337
Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τον Maximus Decimus Meridius, τον οποίο υποδύεται ο Russell Crowe, ο οποίος είναι ένας πανίσχυρος στρατηγός της Ρώμης που προδίδεται από τον γιο του αυτοκράτορα. Μετά τη δολοφονία της οικογένειάς του βρίσκεται στην αρένα με τους μονομάχους και παλεύει για να ξεφύγει και να πάει στη Ρώμη ζητώντας εκδίκηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη προσοχή: Ποια είναι τα 5 συμπτώματα του εγκεφαλικού που εμφανίζονται σε κάθε ηλικία!

'REQUIEM FOR A DREAM' (2000)
Αξιολόγηση: 8,4
Ψήφοι: 599.360
Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Hubert Selby Jr., η ταινία περιστρέφεται γύρω από τις διάφορες μορφές εξαρτήσεων. Η Sara Goldfarb (Ellen Burstyn), μια συνταξιούχος χήρα εθίζεται στα χάπια αδυνατίσματος ενώ ο ναρκομανής γιος της Harry (Jared Leto) ονειρεύεται να γίνει έμπορος ναρκωτικών μαζί με το φίλο του Tyrone (Marlon Wayans). Η κοπέλα του Harry, η οποία θέλει να γίνει σχεδιάστρια μόδας, παγιδεύεται κι εκείνη στον κόσμο των ναρκωτικών.

'HARRY POTTER AND THE SORCERER'S STONE' (2001)
Αξιολόγηση: 7,5
Ψήφοι: 471.212
Πρόκειται για την πρώτη ταινία της σειράς "Harry Potter" με τον Daniel Radcliffe στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Harry, στον οποίο δίνεται η ευκαιρία να φοιτήσει στο Χόγκουαρτς. Ο Harry, μαζί με τους καινούργιους του φίλους καλείται να εμποδίσει τον μαύρο μάγο Lord Voldemort να επιστρέψει.

'THE LORD OF THE RINGS: THE FELLOWSHIP OF THE RING' (2001)
Αξιολόγηση: 8.8
Ψήφοι: 1.290.044
Η ιστορία ακολουθεί ένα χόμπιτ με το όνομα Frodo και τους οκτώ συντρόφους του οι οποίοι καλούνται να σώσουν τη Μέση Γη.

'DONNIE DARKO' (2001)
Αξιολόγηση: 8,1
Ψήφοι: 605.283
Ο Donnie, τον οποίο υποδύεται ο Jake Gyllenhaal, είναι ένας έφηβος ο οποίος δεν τα πηγαίνει καλά ούτε με τους γονείς του αλλά ούτε και με τους καθηγητές του. Η μόνη του συντροφιά είναι η κοπέλα του Gretchen και ο συμπονετικός ψυχίατρός του. Ο άλλος του σύμμαχος επίσης είναι ένα μεγάλο κουνέλι το οποίο μόνο εκείνος μπορεί να δει.

'XXX' (2002)
Αξιολόγηση: 5,8
Ψήφοι: 148.056
Η ταινία δράσης αναφέρεται στον Xander Cage (Vin Diesel), έναν εραστή της αδρεναλίνης τον οποίο προσλαμβάνει ο πράκτορας Augustus Gibbons (Samuel L. Jackson) για να εισχωρήσει σε μια ρωσική εγκληματική οργάνωση με αντάλλαγμα την ελευθερία του.

'THE RING' (2002)
Αξιολόγηση: 7,1
Ψήφοι: 260.968
Η δημοσιογράφος Rachel Keller, την οποία υποδύεται η Naomi Watts, ερευνά μια βιντεοκασέτα η οποία είναι γνωστό ότι σκοτώνει εκείνον που τη βλέπει μέσα σε επτά ημέρες. Η βιντεοκασέτα ευθύνεται ήδη για το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και η Keller και ο γιος της είναι οι επόμενοι στη λίστα. Θα προλάβει να λύσει το μυστήριο και να σώσει τον εαυτό της και τον γιο της;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Η Σόφη Πασχάλη με οξυγόνο εκτάκτως στο νοσοκομείο! Δείτε φωτογραφία - ντοκουμέντο

'RESIDENT EVIL' (2002)
Αξιολόγηση: 6,7
Ψήφοι: 205.875
Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας και δράσης με την Milla Jovovich, η οποία υποδύεται την Alice, ένα κορίτσι που πάσχει από αμνησία καθώς εισέπνευσε κάποιο δηλητηριώδες αέριο. Ένας ιός μετατρέπει το προσωπικό μιας μυστικής εγκατάστασης σε ζόμπι και η Alice καλείται να τους αντιμετωπίσει ενώ παράλληλα πρέπει να σταματήσει την εξάπλωση του ιού.

'THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING' (2003)
Αξιολόγηση: 8,9
Ψήφοι: 1.268.111
Στην τελευταία ταινία της τριλογίας "The Lord of the Rings" ο Frodo και η ομάδα του φτάνουν κοντά στο στόχο τους και ο Γκάνταλφ προσπαθεί να τους βοηθήσει τραβώντας την προσοχή του Λόρδου Σάουρον.

'LOVE ACTUALLY' (2003)
Αξιολόγηση: 7,7
Ψήφοι: 334.670
Η ιστορία παρακολουθεί τις ζωές 10 ζευγαριών καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και καθώς η ταινία προχωρά οι ζωές των ζευγαριών αυτών συνδέονται μεταξύ τους.

'KILL BILL: VOL. 1' (2003)
Αξιολόγηση: 8,1
Ψήφοι: 767.807
Η Νύφη, την οποία υποδύεται η Uma Thurman, ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος με το παιδί του Bill κι αποφασίζει να εγκαταλείψει την προηγούμενη ζωή της ως δολοφόνος και να κάνει μια νέα αρχή. Ωστόσο ο Bill είναι αντίθετος με την απόφασή της αυτή και το δείχνει έμπρακτα ενώ εκείνη αποφασίζει να πάρει εκδίκηση.

'A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS' (2004)
Αξιολόγηση: 6,8
Ψήφοι: 165.615
Τρία αδέλφια, η Violet (Emily Browning), ο Klaus (Liam Aiken) και η Sunny Baudelaire (Kara Hoffman και Shelby Hoffman) μένουν ορφανά όταν οι γονείς τους σκοτώνονται σε ένα τραγικό ατύχημα. Τα παιδιά αναλαμβάνει ένας μακρινός συγγενής, ο Κόμης Olaf (Jim Carrey), ο οποίος ενδιαφέρεται περισσότερο για την περουσία των παιδιών παρά για εκείνα.

'THE INCREDIBLES' (2004)
Αξιολόγηση: 8,0
Ψήφοι: 497.749
Ο Bob Parr (ή αλλιώς ο Mr. Incredible) και η γυναίκα του η Helen (Elastigirl) αναγκάζονται να αποσυρθούν ως υπερήρωες και να ζήσουν ως φυσιολογικοί άνθρωποι στα προάστια. Ωστόσο μια σειρά από γεγονότα τους αναγκάζει να επιστρέψουν στη δράση για να σώσουν τον κόσμο.

'RESIDENT EVIL: APOCALYPSE' (2004)
Αξιολόγηση: 6,2
Ψήφοι: 157.064
Η Alice ξυπνά και ανακαλύπτει ότι τα αιμοδιψή ζόμπι έχουν καταλάβει την πόλη της. Οπλισμένη με νέες δυνάμεις και σε συνεργασία με τους Jill Valentine και Carlos Oliveira προσπαθεί να βρει τρόπο να φύγει από την πόλη πριν αυτή καταστραφεί από μια πυρηνική επίθεση.

'V FOR VENDETTA' (2005)
Αξιολόγηση: 8,2
Ψήφοι: 827.588
Όταν μια νεοφασιστική κυβέρνηση αναλαμβάνει την εξουσία στη Μεγάλη Βρετανία, η Evey Hammond, την οποία υποδύεται η Natalie Portman, αναγκάζεται να συμμαχήσει με έναν αναρχικό πολεμιστή για να απελευθερώσει την πόλη της από την τυραννία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δώστε βάση: 24 πράγματα στα οποία πετάτε άσκοπα τα χρήματά σας!

'HARRY POTTER AND THE GOBLET OF FIRE' (2005)
Αξιολόγηση: 7,7
Ψήφοι: 406.753
Το Χόγκγουορτς φιλοξενεί το "The Triwizard Tournament" μαζί με άλλες διάσημες σχολές μαγείας. Οι συμμετέχοντες στο τουρνουά επιλέγονται με τη βοήθεια ενός μαγικού αντικειμένου ενώ ο Harry ανακαλύπτει ότι το όνομά του βρίσκεται μυστηριωδώς μεταξύ των συμμετεχόντων. Ο Harry τώρα καλείται να αντιμετωπίσει τρομακτικά πλάσματα, ισχυρούς δράκους και έναν δολοφονικό μάγο για να κερδίσει.

'THE RING TWO' (2005)
Αξιολόγηση: 5,4
Ψήφοι: 74.073
Η Rachel Keller βρίσκεται πάλι σε πολύ δύσκολη θέση εξαιτίας της γνωστής βιντεοκασέτας. Μόνο που αυτή τη φορά η Keller θα μάθει για το θάνατο ενός μαθητή, του Jake τον οποίο σκότωσε η Samara Morgan από την προηγούμενη ταινία.

'THE DEPARTED' (2006)
Αξιολόγηση: 8,5
Ψήφοι: 913.766
Ο Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), ένας νεαρός αστυνομικός επιλέγεται από την υπηρεσία του να παρεισφρήσει σε μια ομάδα οργανωμένου εγκλήματος. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν η ομάδα στέλνει έναν πληροφοριοδότη, τον Colin Sullivan (Matt Damon), στην αστυνομία.

'THE PRESTIGE' (2006)
Αξιολόγηση: 8,5
Ψήφοι: 887.889
Η ταινία είναι μια προσαρμογή του βιβλίου του Christopher Priest και μας αφηγείται τη φιλία του Robert Angier και του Alfred Borden, δύο μάγων, η οποία μετατρέπεται σε αντιζηλία καθώς προσπαθούν να επισκιάσουν ο ένας τον άλλον. Τα πράγματα θα πάρουν άσχημη τροπή όταν ο Alfred θα πετύχει το μεγαλύτερο μαγικό κόλπο που έγινε ποτέ.

'THE DEVIL WEARS PRADA' (2006)
Αξιολόγηση: 6,8
Ψήφοι: 296.905
Η Anne Hathaway υποδύεται την Andrea Sachs, μια νεαρή απόφοιτη δημοσιογράφο η οποία προσλαμβάνεται ως προσωπική βοηθός της Miranda Priestly, της τυραννικής διευθύντριας ενός περιοδικού μόδας. Καθώς η Sachs προσπαθεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας της ζωής, η προσωπική της ζωή καταρρέει κάνοντάς την να αναρωτηθεί εάν η επιλογή που έκανε ήταν σωστή.

'RESIDENT EVIL: EXTINCTION' (2007)
Αξιολόγηση: 6,3
Ψήφοι: 155.249
Έχοντας καταφέρει να επιβιώσει από τα ζόμπι της Racoon City, η Alice ενώνει τις δυνάμεις της με μια ομάδα από επιζήσαντες που κατευθύνονται στην έρημο τςη Νεβάντα για να καταλήξουν στην Αλάσκα. Προσπαθώντας να βάλει ένα τέλος στην επικράτηση των ζόμπι αναγκάζεται να πολεμήσει σκληρά για να επιβιώσει και να πετύχει το στόχο της.

'NO COUNTRY FOR OLD MEN' (2007)
Αξιολόγηση: 8,1
Votes: 643.430
Ο Llewelyn Moss, τον οποίο υποδύεται ο Josh Brolin, έρχεται αντιμέτωπος με έναν ψυχωσικό δολοφόνο, τον Anton Chigurh, τον οποίο παίζει ο Javier Bardem, όταν ο πρώτος κλέβει τα χρήματα που βρήκε στο σημείο που συγκρούστηκαν ομάδες διακίνησης ναρκωτικών. Ο Chigurh φέρνει το χάος σκοτώνοντας όποιον βρίσκει μπροστά του.

'SUPERBAD' (2007)
Ο Seth (Jonah Hill) και ο Evan (Michael Cera) είναι δύο κολλητοί φίλοι που ετοιμάζονται για το κολλέγιο. Λίγο πριν τελειώσουν το σχολείο δέχονται μια πρόσκληση για ένα πάρτι και αποφασίζουν να αγοράσουν ποτά. Τα πράγματα όμως δεν γίνονται όπως τα είχαν σχεδιάσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γυναικάρα: Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε πως είναι σήμερα η ξανθιά Τερέζα των Mazoo and the Zoo;

'THE DARK KNIGHT' (2008)
Αξιολόγηση: 9,0
Ψήφοι: 1.749.846
Ενώ ο Batman, ο James Gordon και ο νέος εισαγγελέας Harvey Dent έχουν αναλάβει να καθαρίσουν την Gotham από τους εγκληματίες και τα αντικοινωνικά στοιχεία, έρχονται αντιμέτωποι με έναν μυστηριώδη κακό, τον Joker. Η μάχη μεταξύ του Batman και του Joker, παίρνει προσωπική χροιά και ο Batman αναγκάζεται να αναθεωρήσει τα πιστεύω του.

'TWILIGHT' (2008)
Αξιολόγηση: 5,2
Ψήφοι: 356.415
Η Bella Swan, την οποία υποδύεται η Kristen Stewart, είναι μια έφηβη που ζει με τον πατέρα της στην Αριζόνα. Η ζωή της αλλάζει εντελώς όταν ερωτεύεται τον Edward, ένα βαμπίρ (Robert Pattinson).

'SLUMDOG MILLIONAIRE' (2008
Αξιολόγηση: 8,0
Ψήφοι: 664.137
Όταν ο 18χρονος Jamal από τις φτωχογειτονιές του Μουμπάι φαίνεται ότι θα κερδίσει στο τηλεπαιχνίδι "Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;" οι αρχές τον συλλαμβάνουν επειδή πιστεύουν ότι με κάποιο τρόπο εξαπατά τους υπεύθυνους του παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο Jamal αφηγείται την ιστορία της ζωής του και εξηγεί το πως είναι σε θέση να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις του παιχνιδιού.

'INGLOURIOUS BASTERDS' (2009)
Αξιολόγηση: 8,3
Ψήφοι: 932.651
Μια ομάδα ανταρτών καταστρώνουν σχέδιο να δολοφονήσουν τους ναζί ηγέτες της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μια νεαρή πρόσφυγας προσπαθεί κι εκείνη από την πλευρά της να καταστρώσει ένα σχέδιο για να δολοφονήσει τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τον αφανισμό της οικογένειάς της. Οι δρόμοι τους συναντιούνται και το δράμα εκτυλίσσεται.

'WATCHMEN' (2009)
Αξιολόγηση: 7,6
Ψήφοι: 403.931
Σε έναν εναλλακτικό κόσμο, το 1985, οι υπερήρωες έχουν αφοπλιστεί από την ίδια την κυβέρνηση. Ωστόσο ο θάνατος ενός συναδέλφου τους αναγκάζει να αναλάβουν πάλι δράση αποκαλύπτοντας μυστικά που θα αλλάξουν τον κόσμο για πάντα.

'THE BLIND SIDE' (2009)
Αξιολόγηση: 7,7
Ψήφοι: 232.414
Ο Michael Oher είναι ορφανός και τον αναλαμβάνει η Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) η οποία και τον βοηθά να γίνει διάσημος ποδοσφαιριστής. Η Oher κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον στηρίξει και να του παρέχει κάθε ευκαιρία για να πετύχει.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share