Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Γονείς δώστε βάση: Πώς θα κάνετε το παιδί σας να χαμογελάει περισσότερο; - 4 τρόποι που θα σας βοηθήσουν!

29 Ιανουαρίου 2018 15:05
Γονείς δώστε βάση: Πώς θα κάνετε το παιδί σας να χαμογελάει περισσότερο; - 4 τρόποι που θα σας βοηθήσουν!

Βλέπεις μια φατσούλα χαμογελαστή στο facebook και σου φτιάχνει τη μέρα είτε έχεις δικά σου παιδιά είτε όχι. Φαντάσου τώρα αυτή τη φατσούλα να την έχεις μέσα στο σπίτι σου!

Γίνεται όμως τα παιδιά να είναι συνεχώς χαμογελαστά; Να είναι πάντα χαρούμενα; Προφανώς και όχι, γιατί δεν είναι αυτό η ζωή, ακόμα και στις τρυφερές ηλικίες. Δεν δικαιούνται όμως να χαμογελάνε πιο πολύ από εμάς, που είμαστε για τα καλά χωμένοι (ελπίζω όχι παγιδευμένοι) στο στρες της καθημερινότητας; Σίγουρα ναι!
Να πώς γίνεται να πετύχουμε αυτό το χαμόγελο στο πρόσωπο του παιδιού μας:

Ζούμε σε ένα περιβάλλον χαράς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αληθινή ιστορία: "Είμαι χήρα μητέρα τριών παιδιών και έχω κρυφή σχέση με τον πεθερό μου"

Του παρέχουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον χωρίς φωνές, χωρίς τσακωμούς και γκρίνιες, αλλά με πολλή χαρά και θετική σκέψη. Όχι επίπλαστο, αληθινό και ειλικρινές.

Του μεταδίδουμε τη δική μας χαρά της ζωής

Όταν οι γονείς αλλά και η πλειονότητα του περίγυρου είναι άνθρωποι θετικοί και αισιόδοξοι, που δεν διστάζουν να χαμογελάνε αλλά και να γελάνε με την καρδιά τους, δημιουργείται ένα κύμα χαράς που επηρεάζει θετικά το παιδί.

Το ωθούμε να παίζει ελεύθερα εκτός σπιτιού

Δεν υπάρχει πιο ιδανικό μέρος για ένα παιδί από την παιδική χαρά όπου θα παίξει χωρίς όρια, θα λερωθεί, θα πιάσει χώματα, θα σκαρφαλώσει. Αυτή είναι μια χαρά που αξίζει να τη ζει όσο πιο συχνά γίνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκλειστικό! Το έντονο φλερτ μεταξύ παικτών στην ομάδα των "Διάσημων"! Ο λόγος για τους...

Μοιραστείτε χαρούμενες στιγμές

Γαργαλητό χωρίς τέλος, επιτραπέζια με όλη την οικογένεια, χορός και τραγούδια στο καθιστικό, ένα αυθόρμητο πάρτυ με φίλους, αλευροπόλεμος στην κουζίνα... Βρες την αφορμή να γελάτε μαζί πιο συχνά, ξεφεύγοντας από πρέπει και καλούπια. Τα καλούπια δεν έφτιαξαν χαμόγελα παρά μόνο σε έργα τέχνης.

 

Ροή ειδήσεων

Share