Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Γονείς δώστε βάση: Πώς σας βλέπει το μωρό σας τον πρώτο χρόνο της ζωής του! (Video)

22 Ιανουαρίου 2018 10:24
Γονείς δώστε βάση: Πώς σας βλέπει το μωρό σας τον πρώτο χρόνο της ζωής του! (Video)

Έχετε την περιέργεια πώς σας βλέπει το νεογέννητο μωρό σας; Πάντως σας βλέπει εντελώς διαφορετικά απ΄ αυτό που νομίζετε.

Από τη στιγμή που έρχονται στον κόσμο και ανοίγουν τα μάτια τους, τα κοιτάζουμε με δέος και αγάπη, τους γελάμε, τους κάνουμε αστείες φατσούλες για να του τραβήξουμε την προσοχή. Αλλά τι από όλα αυτά μπορούν να δουν;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η γιαγιάκα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης που λύγισε το διαδίκτυο!

Οι περισσότερες έρευνες ισχυρίζονται ότι η όραση ενός μωρού είναι περιορισμένη και ότι βλέπει μόνο φώτα, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο τελικά πώς μας βλέπουν.

Τα περισσότερα νεογέννητα μπορούν να δουν σε απόσταση 30 εκατοστών, δηλαδή μπορούν να διακρίνουν το πρόσωπο της μαμάς τους ενώ θηλάζουν.

Ωστόσο, όσο η απόσταση μεγαλώνει, τόσο πιο θολά βλέπουν. Το οπτικό σύστημα των νεογέννητων χρειάζεται αρκετούς μήνες για να αναπτυχθεί πλήρως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - τηλεθέαση: Επέστρεψε ο "τυφώνας" και επίσημα! Τα εξωπραγματικά νούμερα που σημείωσε η πρεμιέρα!

Δύο πολύ ενδιαφέροντα βίντεο μας αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τον κόσμο ένα νεογέννητο παιδί από την πρώτη στιγμή που βλέπει το φως μέχρι και τον δωδέκατο μήνα του.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: bovary.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share