Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Γονείς σας αφορά: Τι να κάνετε για να μην φάνε πολλά γλυκά τα παιδιά τις γιορτές!

27 Δεκεμβρίου 2017 16:23
Γονείς σας αφορά: Τι να κάνετε για να μην φάνε πολλά γλυκά τα παιδιά τις γιορτές!

Και εσύ θα ξεφύγεις και θα φας μια δίπλα παραπάνω, και εγώ θα το παρακάνω με τους κουραμπιέδες, ε, και τα παιδιά είναι παιδιά, δεν θα φάνε κατιτίς πιο πολύ από το συνηθισμένο;

Και να μην ήθελαν, οι πειρασμοί είναι παντού γύρω τους, μπροστά τους. Γλυκά στο τραπέζι, γλυκά από τα χεράκια της γιαγιάς, γλυκά στη βόλτα, παντού!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν το κρύβουν πια: Ο Κωστής Μαραβέγιας φωτογραφίζει για πρώτη φορά την Τόνια Σωτηροπούλου στην απόδρασή τους!

Να τι να κάνεις όχι φυσικά για να τους απαγορεύσεις την κατανάλωση γλυκών αλλά απλά για να την περιορίσεις λίγο, κυρίως εάν έχουν ήδη περιττά κιλά και πρέπει να είναι προσεκτικά με τη διατροφή τους:

1. Πες τους ναι στα γλυκά αλλά με κάποιο περιορισμό. Για παράδειγμα, μόνο ένα την ημέρα. Και συμφωνήστε ότι αυτό ισχύει μόνο για την περίοδο των γιορτών και ότι μετά, με το που θα ανοίξουν τα σχολεία, θα ξαναμπούν σε σωστό και ισορροπημένο πρόγραμμα.

2. Μπείτε μαζί στην κουζίνα και φτιάξτε γλυκά, αλλά με αγνά υλικά και όσο πιο υγιεινά μπορείτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες! Που θα χιονίσει, που θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες;

3. Μην έχεις τα γλυκά συνεχώς εκτεθειμένα πάνω στα τραπέζια. Ο πειρασμός είναι μεγάλος. Αλλά και από την άλλη, γιατί να τα κρύβεις στις πιο απίστευτες κρυψώνες του σπιτιού; Αφού ξέρεις ότι τα παιδιά πάντα τις ανακαλύπτουν. Και το απαγορευμένο είναι πιο γλυκό.

Κράτα το μέτρο και γλύκανε τις στιγμές τους.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share