Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γονείς σας αφορά: 5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν γράψετε το παιδί σας σε εξωσχολικές δραστηριότητες

14 Σεπτεμβρίου 2017 10:07
Γονείς σας αφορά: 5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν γράψετε το παιδί σας σε εξωσχολικές δραστηριότητες

Οι εξωσχολικές δραστηριότητες είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, της φαντασίας και της δημιουργικότητας του παιδιού, ωστόσο είναι σημαντικό να απαντήσετε σε ορισμένα ερωτήματα πριν αποφασίσετε να το γράψετε σε κάποιο άθλημα, μουσικό όργανο, χορό ή ζωγραφική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός βόμβα στη showbiz: Διέλυσαν τα πάντα μετά από 7 χρόνια και 2 παιδιά!

Ιδού τα πέντε πράγματα, που σύμφωνα με το mamagers.gr, πρέπει να σκεφτείτε.

1) Έχουν συγκεκριμένο στόχο οι δραστηριότητες και οι στόχοι αυτοί ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία του παιδιού σας;

2) Θα έχει το παιδί ελεύθερο χρόνο; Ο ελεύθερος χρόνος για παιχνίδι ή ξεκούραση είναι εξίσου σημαντικός με τις δραστηριότητες για ένα παιδί, επομένως φροντίστε να μην φορτώνετε το πρόγραμμά του.

3) Του αρέσουν οι δραστηριότητες ή είναι κάτι που εσείς επιλέγετε για εκείνο; Είναι σημαντικό να αγαπάει την εξωσχολική δραστηριότητα που θα ακολουθήσει για να μην μετατραπεί σε αγγαρεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret: Τι είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο; Ο άγριος καυγάς του Αϊβάζη, τα γενέθλια του Ντανιέλ και η προδοσία της Ιρένε! (video)

4) Ποιος είναι υπεύθυνος για την εξωσχολική δραστηριότητα; Ο εκπαιδευτικός ή ο υπεύθυνος μιας δραστηριότητας θα συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού, επομένως καλό είναι να έχετε μια εικόνα για το ποιος είναι.

5) Τι προσφέρει η δραστηριότητα στο παιδί; Ταιριάζει με τον χαρακτήρα του και τις προσδοκίες του ή με αυτό που θα ήθελε να πετύχει;

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share