Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

10 έξυπνα κόλπα για να κάνεις το ταξίδι με τα παιδιά πιο διασκεδαστικό (Photos)

4 Αυγούστου 2017 15:29
10 έξυπνα κόλπα για να κάνεις το ταξίδι με τα παιδιά πιο διασκεδαστικό (Photos)

Οι διακοπές και τα ταξίδια αποτελούν αναμφίβολα τις καλύτερες εμπειρίες ολόκληρης της χρονιάς. Συχνά, όμως, περιλαμβάνουν και ορισμένες δυσκολίες...το πακετάρισμα μπορεί να γίνει εντελώς λάθος, οι πολλές ώρες σε ένα αυτοκίνητο ή ένα καράβι μπορεί να είναι κουραστικές, ειδικά για τα παιδιά, και η μπαταρία των ηλεκτρονικών συσκευών μπορεί να τελειώσει απροσδόκητα γρήγορα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρχισαν τις εξορμήσεις Μενεγάκη και Παντζόπουλος! Που τους εντόπισε ο φωτογραφικός φακός με το σκάφος και τα παιδιά τους;

Έχει, λοιπόν, νόημα να έχετε από πριν σκεφτεί και οργανώσει τι θα κάνετε, ώστε να μην αντιμετωπίσετε το παραμικρό πρόβλημα στο ταξίδι σας και όλα να κυλήσουν ομαλά. Παρακάτω θα δείτε κάποιες πανέξυπνες, δοκιμασμένες ιδέες:

Για τα πολύωρα ταξίδια με τα παιδιά



Οργανώστε την πλάτη των καθισμάτων του αυτοκινήτου έτσι, ώστε να μην χρειαστεί να ακούσετε την παραμικρή γκρίνια για το πόσο βαριέται, πεινάει ή διψάει το παιδί.
Παιχνίδι… δρόμου



Στο επόμενο ταξίδι σας με αυτοκίνητο, εκτυπώστε το παραπάνω παιχνίδι και μοιράστε το στα παιδιά. Σκοπός είναι, κατά την διάρκεια της διαδρομής, τα παιδιά να παρατηρούν στον δρόμο και να σημειώνουν στο χαρτί ποιες και πόσες από τις εικόνες βλέπουν. Πραγματικός σκοπός είναι, να μείνουν για κάμποση ώρα απασχολημένα μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

Ταινία στο καράβι ή το αεροπλάνο



Πόσο έξυπνη ιδέα; Ένα σακουλάκι τροφίμων είναι το μόνο που χρειάζεστε, για να βάλετε μέσα το κινητό σας και να το στερεώσετε έπειτα στο τραπεζάκι του μπροστινού καθίσματος, στο πλοίο ή το καράβι, ώστε να περάσει πιο ευχάριστα η ώρα του παιδιού.
Και αν τελειώσει η μπαταρία;



Αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, στις μεγάλες οθόνες των αεροδρομίων και των πλοίων υπάρχουν συνήθως θύρες USB στις οποίες μπορείτε να φορτίσετε για μερικά λεπτά την μπαταρία του κινητού σας –καλό είναι, βέβαια, να ζητήσετε πρώτα την άδεια του προσωπικού.
Αμάξι σε τάξη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 16 Διάσημες Ελληνίδες που έκαναν σχέση ή παντρεύτηκαν ζάμπλουτους επιχειρηματίες! (photos)

Οι ποτηροθήκες είναι από τα σημεία του αυτοκινήτου που λερώνονται περισσότερο από άλλα. Τοποθετώντας, όμως, μία βάση για muffins σε κάθε μία από αυτές, φροντίζετε να μείνουν καθαρές σε όλο το ταξίδι.
Εκμεταλλευτείτε κάθε χώρο



Πιστεύετε ότι το αυτοκίνητό σας είναι γεμάτο και δεν χωράει τίποτε άλλο; Κι όμως, με μερικά καράμπινερ μπορείτε να κρεμάσετε τσάντες και τσαντάκια πίσω από τα καθίσματα. Το είχατε σκεφτεί;


Έξυπνο πακετάρισμα για κολιέ…



Που μπλέκονται συχνά με κίνδυνο να κοπούν: Τυλίξτε το κάθε ένα ξεχωριστά και κατά μήκος σε ρυζόχαρτο ή χαρτί ψησίματος. Έτσι, όταν τα ξετυλίξετε θα έχουν κρατήσει κανονικά το σχήμα τους.
…και για σκουλαρίκια



Απλά «καρφιτσώστε» τα σε μεγάλα κουμπιά, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να χαθούν μέσα στα τσαντάκια σας.

Κρατήστε τις οδοντόβουρτσες καθαρές



Αν δεν έχετε ειδικές θήκες για τις οδοντόβουρτσές σας, προκειμένου να μην τις βάλετε «χύμα» στα νεσεσέρ σας και λερωθούν, μπορείτε να τις προστατεύσετε με ένα κουτάκι από τις γνωστές καραμελίτσες.
...και μακριά από μικρόβια



Στο δε ξενοδοχείο, αν δεν υπάρχει ποτηράκι δίπλα στον νιπτήρα, για να τοποθετήσετε τις οδοντόβουρτσές σας, μπορείτε απλά να τις στερεώνετε σε μανταλάκια, όπως στη φωτογραφία.
 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share