Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γονείς δώστε βάση: Πώς θα μάθετε ποδήλατο στα παιδιά σας με 3 εύκολα βήματα!

2 Αυγούστου 2017 14:20
Γονείς δώστε βάση: Πώς θα μάθετε ποδήλατο στα παιδιά σας με 3 εύκολα βήματα!

To παιδί σας βρίσκεται σε μια ηλικία που αρχίζει να ζητά ποδήλατο;

Το καλοκαίρι που οι περισσότεροι κάνουμε διακοπές στην ύπαιθρο ή σε κάποιο μέρος με άπλετο χώρο για πρακτική είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να το μάθετε να το οδηγάει!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναλυτικές προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για τον Αύγουστο! Τι θα φέρει στα 12 ζώδια ο μήνας και πως θα περάσει το καθένα ξεχωριστά;

Ήδη από την ηλικία των 4 ετών τα περισσότερα παιδιά έχουν ισορροπία, δύναμη στα πόδια, επιδεξιότητα, ενώ μπορούν να κατανοήσουν τους βασικούς κανόνες για την οδήγηση του ποδηλάτου.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα βήματα, που θα πρέπει να ακολουθήσετε:

Ψωνίστε έξυπνα: Αγοράστε ποδήλατο που να συμβαδίζει με το ύψος και την ηλικία του παιδιού. Τα πόδια του θα πρέπει να αγγίζουν μετά βίας, όταν είναι ίσια και πάνω στο κάθισμα, το έδαφος.

Βρείτε τον κατάλληλο χώρο: Ο κατάλληλος χώρος είναι ασφαλής για το παιδί και ανοιχτός. Ενδεικτικά, θα πρέπει να βρείτε έναν άδειο χώρο στάθμευσης ή μια παιδική χαρά. Τα στενά πεζοδρόμια και οι πολυσύχναστοι δρόμοι εκτός από το γεγονός ότι είναι επικίνδυνοι, μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα και άγχος στο παιδί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με προσοχή το κλικ: Δείτε για πρώτη φορά την Τατιάνα Στεφανίδου με μαγιό και χωρίς ίχνος ρετούς! (photos)

Βοηθήστε το: Κρατήστε το κάθισμα του ποδηλάτου ή ακουμπήστε το χέρια σας στην πλάτη του για να σταθεροποιηθεί. Πείτε του πως θα πρέπει να κοιτάει μπροστά και όχι στο έδαφος. Κινηθείτε παράλληλα και γενικά ενθαρρύνετέ το στην προσπάθειά του.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share