Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018: Αυτά είναι τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Δείτε τα!

13 Ιουνίου 2018 10:52
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018: Αυτά είναι τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Με Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018, για τους υποψηφίους των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στην Ιστορία για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στη Φυσική η Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Σημειώνεται ότι η Φυσική Κατεύθυνσης συνδέεται με δύο κρίσιμα Επιστημονικά Πεδία και την πρόσβαση σε Πολυτεχνεία και Ιατρικές. Ωστόσο, για τις Ιατρικές σχολές, η Φυσική αποτελεί το τρίτο μάθημα από πλευράς βαρύτητας, με πρώτο τη Βιολογία, με την οποία θα τελειώσουν οι Πανελλήνιες φέτος και δεύτερο τη Χημεία. Στα Πολυτεχνείο, πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας είναι τα Μαθηματικά και δεύτερο η Φυσική.

Όπως είναι λογικό, οι 104.040 υποψήφιοι έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στα μαθήματα Κατεύθυνσης που λόγω και του αυξημένου συντελεστή βαρύτητας, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό, την πρόσβαση στις σχολές της επιθυμίας τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλοι εκεί για τον Παύλο: Ποιοι δίνουν το παρόν, ποιοι έχουν στείλει στεφάνια για την κηδεία του Γιαννακόπουλου!

Άλλωστε, προηγήθηκε η εξέταση την Δευτέρα σε επίσης δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, τα Αρχαία για τους υποψηφίους Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά για εκείνους των Θετικών Σπουδών και των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής που κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση σε Νομικές και Πολυτεχνικές Σχολές.

Δείτε τα θέματα Ιστορίας ημερησίων ΓΕΛ εδώ.

Δείτε τα θέματα Ιστορίας Εσπερινών ΓΕΛ εδώ.

Δείτε τα θέματα Φυσικής ημερησίων ΓΕΛ εδώ.

Δείτε τα θέματα Φυσικής Εσπερινών ΓΕΛ εδώ.

Δείτε τα θέματα Ανάπτυξης Εφαρμογών ημερησίων ΓΕΛ εδώ.

Δείτε τα θέματα Ανάπτυξης Εφαρμογών Εσπερινών ΓΕΛ εδώ.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share