Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τις απουσίες στα σχολεία έως τώρα: Η απίστευτη αλλαγή στην ενημέρωση των γονέων!

10 Νοεμβρίου 2017 10:36
Ξεχάστε όσα ξέρατε για τις απουσίες στα σχολεία έως τώρα: Η απίστευτη αλλαγή στην ενημέρωση των γονέων!

Σε δημόσια διαβούλευση από την επόμενη εβδομάδα θα θέσει το υπουργείο Παιδείας νέες ρυθμίσεις που αφορούν σε λειτουργικά θέματα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό να τεθούν σε εφαρμογή ήδη από την τρέχουσα σχολική χρονιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχιαστική αποκάλυψη: Τι σημαίνει το τατουάζ του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη και γιατί δεν το είχε στην πρώτη του σύλληψη;

Σύμφωνα με «Τα Νέα» το υπουργείο λίγους μήνες αφού κατάργησε τη «διαγωγή κοσμία» φέρνει πλέον στα σχολεία ένα νέο σχέδιο για τη διαγωγή των μαθητών που περιλαμβάνει την διαγωγή «εξαιρετική», την διαγωγή «καλή» και την διαγωγή «μεμπτή», οι οποίες όμως δεν θα αναγράφονται στους τίτλους σπουδών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανικός στην Αθήνα! Τι συμβαίνει;

Απουσίες: Με e-mail θα ενημερώνονται οι γονείς

Αλλαγές όμως έρχονται και στις απουσίες, καθώς αν και παραμένει το όριο των 114, καταργείται πλέον ο διαχωρισμός των δικαιολογημένων και των αδικαιολόγητων «καθώς όλες πρέπει να είναι σε γνώση του κηδεμόνα και ορίζονται όλες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες μπορεί ένας μαθητής να απουσιάσει χωρίς να προσμετρώνται οι απουσίες του». Παράλληλα, πλέον οι γονείς θα ενημερώνονται για τις απουσίες των παιδιών τους με e-mail καθώς το υπουργείο θεσμοθετεί το ηλεκτρονικό απουσιολόγιο.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share