Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αλλάζουν τα πάντα στο ελληνικό σχολείο: Πώς θα μοιάζουν τα βιβλία Θρησκευτικών

13 Φεβρουαρίου 2017
Αλλάζουν τα πάντα στο ελληνικό σχολείο: Πώς θα μοιάζουν τα βιβλία Θρησκευτικών

Τα Θρησκευτικά ήταν στην κεντρική πολιτική σκηνή ένα από τα κυριότερα θέματα συζήτησης. Μάλιστα κατά πολλούς ήταν και ο κύριος λόγος αντικατάστασης του Νίκου Φίλη...

Τώρα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έρχονται και οι αλλαγές στα βιβλία των Θρησκευτικών. Παράλληλα, με τη νέα σχολική χρονιά, θα υπάρξουν: ένα (τουλάχιστον) εγχειρίδιο στα Μαθηματικά του Δημοτικού αλλά και νέα προγράμματα σπουδών σε όλα τα διδακτικά αντικείμενα.

Ιστορία και Αρχαία, δύο διδακτικά αντικείμενα-πεδία πλούσιων πολιτικών και όχι μόνο αντιπαραθέσεων, βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Τα νέα προγράμματα σπουδών, που θα έρθουν τον Σεπτέμβρη του 2017 και θα δίνουν νέες κατευθυντήριες γραμμές στη διδασκαλία της Ιστορίας, η «επιστροφή» του «Επιταφίου» του Θουκυδίδη στο Λύκειο αλλά και οι σκέψεις για περαιτέρω αξιοποίηση του έργου του Σοφοκλή «Αντιγόνη» βρίσκονται στα συρτάρια του ΙΕΠ ως προτάσεις, με το πόρισμα της Βουλής για το Λύκειο (σ.σ.: αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες) να δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα προς την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το Ινστιτούτο στις τρεις τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Θρησκευτικά:

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΙΕΠ Γεράσιμου Κουζέλη στον «Ε.Τ.», τα νέα εγχειρίδια θα αντικαταστήσουν τα παλιά βιβλία. «Εχουν χαρακτήρα φακέλου που συγκεντρώνει σειρά πηγών, κειμένων και επιπλέον υλικού που αφορά τη λογική των νέων προγραμμάτων σπουδών. Δεν υπήρχε η δυνατότητα συγγραφής νέων βιβλίων, επομένως προχωρήσαμε σε αυτή τη μέθοδο».

Πηγή e-typos

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share