Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βιβλία: Αυτές είναι οι πρώτες νέες κυκλοφορίες του 2018!

8 Ιανουαρίου 2018 21:15
Βιβλία: Αυτές είναι οι πρώτες νέες κυκλοφορίες του 2018!

Οι απανταχού βιβλιοφάγοι «συναντιούνται» και φέτος σε αυτή την εβδομαδιαία στήλη για τα βιβλία 2018. Ανακάλυψε παρακάτω 5 νέες κυκλοφορίες από δημοφιλείς συγγραφείς και διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει.

Η προέλευση των πάντων

H ιστορία των πάντων, 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια - από τη Μεγάλη Έκρηξη έως την έλευση του ανθρώπινου πολιτισμού.

Με οξυδέρκεια και κομψότητα -και μέσα σε χρόνο και χώρο ρεκόρ- ο γεωφυσικός Ντέιβιντ Μπερκοβίτσι εξηγεί πώς έφτασαν τα πάντα στη σημερινή τους μορφή - από τη δημιουργία των άστρων και των γαλαξιών μέχρι τον σχηματισμό της ατμόσφαιρας και των ωκεανών της Γης, και από την προέλευση της ζωής μέχρι τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ο Μπερκοβίτσι παντρεύει το χιούμορ με την περιπέτεια της επιστήμης, εκτοξεύοντας τον αναγνώστη σχεδόν 14 δισεκατομμύρια χρόνια πίσω στον χρόνο, ενώ συνδυάζει τις βασικές θεωρίες πάνω στις οποίες πατάμε για να κατανοήσουμε ετερόκλητα θέματα όπως η σωματιδιακή φυσική, η τεκτονική των πλακών και η φωτοσύνθεση.

Στο μοναδικό αυτό εγχείρημα του Μπερκοβίτσι κρύβεται ένας θησαυρός πραγματικής επιστήμης και συναρπαστικής ιστορίας, μια μοναδική εισαγωγή στους κλάδους της κοσμολογίας, της γεωλογίας, της γενετικής, της κλιματικής επιστήμης και της εξέλιξης του ανθρώπου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Αγγελόπουλος: Σε σχέση με παίκτρια από το Survivor 2; Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν! Αναλυτικό ρεπορτάζ

Κάθε φορά που βρίσκω το νόημα της ζωής το αλλάζουν

Το βιβλίο αποτελεί µια συλλογή φιλοσοφικών διαµαντιών, που ο Ντάνιελ Κλάιν ξεκίνησε να συλλέγει ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια, γεµίζοντας ένα σηµειωµατάριο υπό τον γενικό τίτλο «Λακωνικά». Κάθε λακωνικό απόσπασµα, από τον Επίκουρο έως τον Έµερσον, από τη Βίβλο έως τον Σάµουελ Μπέκετ, συνοδεύεται από τα απαράµιλλα γοητευτικά κι εύστοχα σχόλια του Ντάνιελ Κλάιν. Στις σελίδες που ακολουθούν, ο αγαπηµένος πνευµατώδης φιλόσοφος καταπιάνεται µε τα µέγιστα ερωτήµατα της ζωής, µας κάνει να κρυφογελάµε και µας διαφωτίζει.

«Μια δροσιστική και αναζωογoνητική βουτιά στα βαθιά της σκέψης». Booklist

«Όλοι ξέρουµε ότι η φιλοσοφία δεν είναι για γέλια, κι έρχεται το βιβλίο του Κλάιν να µας αποδείξει ότι θα έπρεπε να είναι... Δεν µπορώ να φανταστώ καλύτερο οδηγό!» Matt Staggs, Biographile

«Ένα υπέροχο βιβλίο για κάθε φάση της ζωής µας. Ακόµη κι όταν εξηγεί τη θεωρία πίσω από κάθε λέξη, ο Κλάιν το κάνει µε τέτοιο τρόπο, που γίνεται κατανοητός κι από τον πιο ανίδεο σε φιλοσοφικά θέµατα αναγνώστη». Library Journal

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λιώσαμε! Η εγκυμονούσα Αθηνά Οικονομάκου ποζάρει στο ατελιέ της και η φουσκωμένη κοιλίτσα κλέβει την παράσταση!

Ο γιος (Pocket)

Ο συγγραφέας της σειράς μπεστ σέλερ με τον Χάρι Χόλε γράφει αυτή τη φορά ένα εξαιρετικά δυνατό μυθιστόρημα με σκηνικό έναν λαβύρινθο διαφθοράς στα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια.

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share