Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βόμβα του ΕΦΕΤ για ακατάλληλα τρόφιμα!

Συναγερμός!

17 Ιανουαρίου 2019 15:18
Βόμβα του ΕΦΕΤ για ακατάλληλα τρόφιμα!

Είκοσι χιλιάδες έλεγχοι στην αγορά πραγματοποιήθηκαν από το 2014 ως το 2018 από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησαν το 2014.

Με τον τρόπο αυτό έγινε καλύτερος συντονισμός των ελέγχων ανά περιοχή και είδος προϊόντων, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη κάλυψη της αγοράς και να διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι σε αριθμό, χωρίς αλληλοεπικαλύψεις.

Σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Πολυχρόνης Πολυχρονίου, υπέγραψαν το νέο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ τους, το οποίο θα ισχύσει την ερχόμενη διετία. Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, από το 2014 μέχρι το 2018 πραγματοποιήθηκαν 20.000 έλεγχοι και πάνω από 2.500 δειγματοληψίες, απομακρύνθηκαν από την αγορά επιβλαβή και ακατάλληλα τρόφιμα και ποτά και επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα ύψους 425.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Ελλάδα-Τουρκία: Ο Τούρκος παίκτης που ερωτεύτηκε την Ελληνίδα αντίπαλό του! Πως είναι σήμερα, 13 χρόνια μετά;

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον απερχόμενο και τον νέο πρόεδρο του ΕΦΕΤ, τη διευθύντρια του ΕΦΕΤ κ. Θεολογίδου, τις διευθύνσεις Υγείας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας και όλες τις υπηρεσίες της και τόνισε ότι μέσω της συνεργασίας αυτής επιτεύχθηκαν στόχοι όπως η καλύτερη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας των καταναλωτών, η πιο αποτελεσματική διενέργεια ελέγχων στον τομέα των τροφίμων και των ποτών και η εξοικονόμηση πόρων στο ανθρώπινο δυναμικό και στον προγραμματισμό των ελέγχων των εργαστηρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεσπάει ο πατέρας της 8χρονης που παρασύρθηκε από Ι.Χ "'Είχε σκοτωθεί και άλλο παιδάκι στο σημείο" (video)

Από την πλευρά του ο κ. Πολυχρονίου υπογράμμισε ότι ο φορέας και η Περιφέρεια συντονίζουν τις δυνάμεις τους και τις ελεγκτικές τους υπηρεσίες, ώστε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν τρόφιμα ασφαλή, υγιεινά και θρεπτικά.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την διαδικτυακή καμπάνια που ξεκίνησε για τη Μακεδονια, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι στόχο έχει να ενημερώσει για τα προβληματικά σημεία της «απαράδεκτης» και «επικίνδυνης», όπως τη χαρακτήρισε, Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε ότι θα παραστεί την Κυριακή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα και πρόσθεσε: «ελπίζω να μην χρειαστεί να δημιουργήσουμε και έναν φορέα που θα κυνηγάει «μαϊμού» Μακεδονίες στο εξής».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share