Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χιόνισε ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας! - Κλειστοί δρόμοι, πού χρειάζεται προσοχή!

Η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» σαρώνει την Αττική με πυκνές χιονοπτώσεις!

8 Ιανουαρίου 2019 07:39
Χιόνισε ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας! - Κλειστοί δρόμοι, πού χρειάζεται προσοχή!

Η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» σαρώνει την Αττική με πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας, η επέλαση του Τηλέμαχου είχε ξεκινήσει από τα βόρεια προάστια και περιοχές όπως το Χαλάνδρι και η Κηφισιά.

Από την χιονόπτωση έχουν προκληθει προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με την τροχαία να συνιστά προσοχή σε όσους κινούνται, κυρίως στα βόρεια προάστια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα, για σήμερα, Τρίτη 08 Ιανουαρίου;

Κλειστός είναι το πρωί της Τρίτης ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας, καθώς η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας είναι κλειστή για όλα τα οχήματα και στα δύο ρεύματα από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τα διόδια της Θήβας!

Οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις αν δεν είναι απαραίτητο και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα μέτρα της τροχαίας

Έκλεισε εξαιτίας της χιονόπτωσης η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, η λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή αλλά και ο δρόμος προς Υμηττό.

Αναλυτικότερα:

* στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, διακόπηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά προς Λαμία και από το Σχηματάρι προς Αθήνα, καθώς και από την έξοδο της Αττικής Οδού προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας·

* στην Καισαριανή, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου της Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη και στη Λεωφόρο Κατεχάκη στην έξοδο προς Καισαριανή·

* επίσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο προς Υμηττό, στην περιοχή Καλοπούλα.

Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία έχουν μεταβεί μηχανήματα και στελέχη των δήμων και της Περιφέρειας, που καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες στις 7 το βράδυ διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας.

Επίσης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, διεκόπη η κυκλοφορία – λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης – και στην λεωφόρο Χασιάς.

Τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν από το ύψος του καταστήματος Αβραμίδης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 08 Ιανουαρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Επίσης λόγω χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών από το 6ο χιλιόμετρο στην Μάνδρα στο ρεύμα κυκλοφορίας.

Προβλήματα σε ΗΣΑΠ και λεωφορεία

Τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού σιδηρόδρομου εκτελούνται από σήμερα το πρωί μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη», καθώς το χιόνι που έπεσε από χθες το βράδυ στην Αθήνα δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Την ίδια στιγμή, με τροποποιήσεις εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, ειδικά στα βόρεια και τα βορειοανατολικά της Αττικής.

Μεταξύ των λεωφορείων, που έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους λόγω παγετού, είναι το 550 (Κηφισιά-Π. Φάληρο) πηγαίνει μέχρι σαχτυλίδι στο Μαρούσι, το 622 (Ανω Γαλάτσι-Γουδί), πηγαίνει μέχρι την πλατεία Κυψέλης, το 608 (Νεκρ. Ζωγράφου-Γαλάτσι) και το 224 (Καισαριανή-Ελ. Βενιζέλου).

Εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων, κλειστά θα παραμείνουν τα περισσότερα σχολεία Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αττικής, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Από τους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής, οι 46 έχουν πλέον αποφασίσει να μη λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία. Σε ό,τι αφορά τον δήμο Αθηναίων, ανακοινώθηκε ότι οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των σχολείων, θα ληφθούν νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στον δήμο Αττικής.

Συγκεκριμένα, στον Κεντρικό Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ηλιούπολης, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Δάφνης-Υμηττού.

Στο Βόρειο Τομέα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης.

Στο Νότιο Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης.

Στο Δυτικό Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Στην Ανατολική Αττική, κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στη Δυτική Αττική, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου. Στην Π.Ε. Νήσων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Σπέτσες και Σαλαμίνα.

Να σημειωθεί ότι ο σχετικός κατάλογος των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά αύριο επικαιροποιείται στη σελίδα του Fb της Περιφέρειας Αττικής.

Πού λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι στην Αττική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O «Τηλέμαχος» ήρθε με άγριες διαθέσεις! - Χιόνια και παγωνιά σε όλη τη χώρα και σήμερα!

Η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» έχει «χτυπήσει» την Αττική και έτσι η Περιφέρεια ενημερώνει για τους θερμαινόμενους χώρους αυτές τις δύσκολες και παγωμένες ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

«Άμεση και επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια Αττικής στην ιστοσελίδα της, μέσω του συνδέσμου: https://goo.gl/zNV3UH

Πρόκειται για θερμαινόμενους χώρους που έχουν κοινοποιηθεί από τους Δήμους στην Περιφέρεια και τους οποίους λειτουργούν οι Δήμοι και άλλοι φορείς, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο. Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παράλληλα παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια».

Χωρίς ρεύμα από την κακοκαιρία Δροσιά, Σταμάτα, Ανοιξη, Εκάλη

Μεγάλα τα προβλήματα από την κακοκαιρία με το πρώτο φως της ημέρας. Χωρίς ρεύμα είναι από τα ξημερώματα η Δροσιά και η Εκάλη.

Το ξημέρωμα βρήκε χωρίς ρεύμα και περιοχές της Άνοιξης και της Σταμάτας του δήμου Διονύσου.

Όπως δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, το πρόβλημα είναι αρκετά εκτεταμένο ενώ δεν υπάρχει εκτίμηση από την ΔΕΗ για το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη. Το χιόνι εκεί είναι πυκνό και τα συνεργεία έως τις 7 το πρωί δεν είχαν ακόμη βρει τρόπο να προσεγγίσουν την περιοχή.

Το οδικό δίκτυο του δήμου είναι σε καλή κατάσταση σε γενικές γραμμές, καθώς τα εκχιονιστικά καθαρίζουν συνεχώς.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία σήμερα

Από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία σήμερα στην Αττική, με τους ανέμους να φτάνουν στα ανατολικά τα 7 μποφόρ.

Αναλυτικά

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share