Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βόμβα από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί πασίγνωστα σαπούνια από την αγορά!

Μεγάλη προσοχή!

23 Δεκεμβρίου 2018 11:34
Βόμβα από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί πασίγνωστα σαπούνια από την αγορά!

Στη λήψη μέτρων για την απαγόρευση καλλυντικών προϊόντων (κυρίως σαπουνιών), λόγω του ότι η εμφάνισή τους προσομοίαζε τρόφιμα, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Συγκεκριμένα, αποσύρει τα σαπούνια της εταιρείας Fresh Line: Homemade Gourmet Soaps, Ekmek Kataif Soap, Fig Soap, Leto Soap και σαπούνια σε σχήμα ντόνατς γλυκών ή φρούτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, «τα προϊόντα αυτά μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό λόγω του χαρακτηριστικού σχήματος, χρώματος και μεγέθους, το προϊόν θα μπορούσε εσφαλμένα να θεωρηθεί ως τρόφιμο. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει παιδιά στο να βάλουν στο στόμα τους μικρά κομμάτια του, προκαλώντας πνιγμό. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό των Καλλυντικών και με τις απαιτήσεις της Οδηγίας για προϊόντα που ομοιάζουν με τρόφιμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αντε μωρη π@@τ@ν@, κ@ρι@λ@ ξεκ@λι@ρ@ βρωμιαρα σιχαμενη": Ο θάνατος που προκάλεσε οργή για την Τατιάνα Στεφανίδου!

Παράλληλα, ενημερώνει τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί ή εξακολουθούν να προμηθεύεται παρόμοια καλλυντικά προϊόντα, που έχουν παρασκευασθεί και διατεθεί κατά παρέκκλιση των διατάξεων, να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη φύλαξη και το χειρισμό τους, ιδιαίτερα παρουσία παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό 1223/2009 περί καλλυντικών προϊόντων,
«η παρουσίαση ενός καλλυντικού προϊόντος και ιδίως η μορφή, η οσμή, το χρώμα, η εμφάνιση, η συσκευασία, η σήμανση, ο όγκος ή οι διαστάσεις του δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών λόγω σύγχυσης με είδη διατροφής, σύμφωνα με την οδηγία 87/357/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 25ης Ιουνίου 1987 για την προσέγγιση των νομοθεσιών των κρατών μελών που αφορούν τα προϊόντα που, επειδή δεν εμφανίζονται υπό την πραγματική τους μορφή, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ή την ασφάλεια των καταναλωτών» (παράγραφος 10)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads Διαρροή: Έσκασε τώρα - Οριστικό! Αυτός είναι ο 4ος παίκτης που βάζει το κοινό στα ημιτελικά!

Πανευρωπαϊκή λίστα
Στη ίδια λίστα περιλαμβάνονται ακόμη 73 καλλυντικά από διάφορες χώρες της Ευρώπης και προϊόντα από κραγιόν μέχρι και βερνίκια νυχιών.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share