Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εσύ το ήξερες; - Γι' αυτό ο Μωάμεθ απαγόρευσε το αλκοόλ στους Μουσουλμάνους!

Ο καυγάς που τον οδήγησε σε έναν από τους βασικότερους κανόνες του Μουσουλμανισμού!

21 Νοεμβρίου 2018 10:45
Εσύ το ήξερες; - Γι' αυτό ο Μωάμεθ απαγόρευσε το αλκοόλ στους Μουσουλμάνους!

Όλοι γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς κανόνες της Μουσουλμανικής θρησκείας είναι η απαγόρευση του αλκοόλ. Πως ακριβώς όμως πάρθηκε η απόφαση για αυτό;

Τι λέει η παράδοση σχετικά με τον Μωάμεθ και τον λόγο που τον ώθησε να κάνει το αλκοόλ απαγορευμένο για τον λαό του;

Φαίνεται πως όλα έχουν κάνουν με ένα συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο είχε την τάση να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Η πασίγνωστη Ελληνίδα παρουσιάστρια που ήταν μια ανάσα από το Survivor 3!

Ο λόγος για τον Χαμζά, τον ανιψιό του Μωάμεθ ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο δυνατούς και καλούς πολεμιστές του μουσουλμανικού στρατού, την περίοδο των μαχών για την ειδωλολατρία στην Μέκκα.

Μπορεί ο νεαρός να ήταν το καμάρι του στρατού, όμως ο ίδιος συνήθιζε να πίνει αρκετές ποσότητες αλκοόλ, με αποτέλεσμα να μεθά.

Σε ένα από τα μεθύσια του και ενώ γυρνούσε σπίτι, πέτυχε τον θετό γιο του Μωάμεθ, Αλή, που μάλιστα αποτελούσε και αγαπημένο του ξάδερφο και αφού λογομάχησαν, ο Χαμζά τον χτύπησε άγρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: GNTM: Το πρώτο μήνυμα της Ιωάννας Σαρρή μετά την αποχώρηση!

Αυτό το γεγονός έκανε έξαλλο τον Μωάμεθ, που μετά τα παρακάλια για συγχώρεση από τον ανιψιό του, αποφάσισε ότι το αλκοόλ είναι κακό αφού βλάπτει την κρίση και οδηγεί σε αποτρόπαιες πράξεις τους ανθρώπους και έτσι το απαγόρευσε.

Επειδή όμως δεν του έφτανε η απαγόρευση μόνο για εκείνη την περίοδο, την επέβαλλε για πάντα σε όλους τους μουσουλμάνους.

Όσο για τον αλκοολικό ανιψιό του, τον συγχώρεσε και εκείνος συνέχισε την ηρωική του ζωή, μέχρι που κάποια στιγμή σκοτώθηκε από έναν πληρωμένο εκτελεστή, σαν εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα της γυναίκες που τον είχε πληρώσει.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share