Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σας αφορά: Τι ισχύει με το κοινωνικό μέρισμα φέτος;

Ποιοι το δικαιούνται;

14 Νοεμβρίου 2018 16:44
Σας αφορά: Τι ισχύει με το κοινωνικό μέρισμα φέτος;

Όλα μοιάζουν να είναι έτοιμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τις ανακοινώσεις που σχετίζονται με το κοινωνικό μέρισμα που θα μοιραστεί φέτος.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 μπορεί να φτάσει στο 4,5% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για να καταβληθεί… πιο άνετα το κοινωνικό μέρισμα και φέτος.

Οι εξελίξεις για το κοινωνικό μέρισμα

Συγκεκριμένα το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής εκφράζει αισιοδοξία για υπερπλεόνασμα που θα παραχθεί μέσα στο 2018 -και το οποίο φτάνει στο 1% ή σε 1,8 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό περίπου 300 εκατ. ευρώ θα μείνουν στο «μαξιλάρι» του δημοσίου και τα υπόλοιπα θα διατεθούν σε έκτακτη παροχή. Οι αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα μπαίνουν στην τελική ευθεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκυος η σύντροφος του Υπάτιου Πατμάνογλου; Πατέρας ξανά, ενάμιση χρόνο μετά την τραγωδία!Τα χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν μετανάστες!

Το πακέτο των παρεμβάσεων αναμένεται να περιλαμβάνει έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης που θα απευθύνεται σε μη επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 24 ετών. Πέρυσι το ύψος του ποσού ήταν 400 ευρώ και οι ωφελούμενοι περί τους 55.000.

Ακόμη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εφάπαξ ενίσχυση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ θα δοθούν χρήματα και για επίδομα θέρμανσης.

Το μέρισμα θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο ώστε η δαπάνη να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, παράλληλα με την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share