Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τεράστια ανάσα: Ποιοι θα πάρετε έως 500 ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα!

Και δεν πρόκειται για το Δώρο Χριστουγέννων!

8 Νοεμβρίου 2018 13:16
Τεράστια ανάσα: Ποιοι θα πάρετε έως 500 ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα!

Tο ποσό των 820 εκατομμυρίων ευρώ ( καθαρά) και 1,4 δισ. ευρώ μεικτά ( συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών ) θα διατεθεί εφάπαξ από το κράτος για την επιστροφή των αναδρομικών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στους Ιατρούς του ΕΣΥ, τους Ιατρούς Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, τους Επίκουρους Ιατρούς καθώς και Ειδικευόμενους Ιατρούς, τα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων της χώρας, τα μέλη Ε.Π των ΤΕΙ, τους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε εναρμόνιση με την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τα αναδρομικά θα καταβληθούν και στους συνταξιούχους των παραπάνω κατηγοριών δημοσίων λειτουργών των ειδικών μισθολογίων.

Θα δοθούν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου σε όλους.

Αυτό προβλέπεται στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή την οποία ανακοινώσεις ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία: Νεκρός ο άνδρας που αναζητούσε η Αγγελική Νικολούλη!

Μητρόπουλος: Τέλος δώρα και αναδρομικά σε συνταξιούχους με την τροπολογία για τα ειδικά μισθολόγια

Tην ίδια ώρα, ο Αλέξης Μητρόπουλος, έκανε λόγο στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη για ένα «πλυντήριο» στον νόμο Κατρουγκαλου με μόνο στόχο να κόψει το δικαίωμα τις διεκδικήσεις για αναδρομικά και δώρα των συνταξιούχων.

Όπως επισήμανε ο Αλέξης Μητρόπουλος το άρθρο έξι στην τροπολογία είναι ύποπτο, μπήκε με στόχο να απαλλαγεί η κυβέρνηση από τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων. Ουσιαστικά, όπως λέει, ενώ η κυβέρνηση μοιάζει να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις με το άρθρο αυτό επανανομοθετεί και κόβει μια για πάντα το δικαίωμα στα δώρα.

Όπως επισήμανε το πρόβλημα υπάρχει στο σημείο όπου το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η καταβολή του ποσού της προηγούμενης παραγράφου δεν επηρεάζει το ύφος της καταβαλλόμενης σύνταξης που έχει ληφθεί υπόψη για τον επανυπολογισμό και την αναπροσαρμογή που προβλέπεται στο άρθρο 14 του ν. 4387/2016 (Α’ 85)».

Σημαντικά στοιχεία για την τροπολογία

Στην τροπολογία προβλέπεται ότι το καταβαλλόμενο ανά κατηγορία ποσό αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού με βάση τις ισχύουσες κατά την 31.7.2012 μισθολογικές διατάξεις, δηλαδή αν δεν είχαν θεσπιστεί οι μισθολογικές ρυθμίσεις του ν.4093/2012 και των μηνιαίων αποδοχών που πράγματι τους καταβλήθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός στην ελληνική αγορά με τον Σκλαβενίτη: Ποιες πασίγνωστες αλυσίδες απορροφά!

Η ημερομηνία έναρξης και το χρονικό διάστημα για τον υπολογισμό των καταβλητέων για κάθε κατηγορία προσωπικού ποσών ορίζονται σύμφωνα με τις σχετικές κρίσεις των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν κάθε μία από αυτές ενώ διευκρινίζεται ότι δεν επηρεάζονται οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές τους όπως αυτό έχει προσδιορισθεί από τις ισχύουσες από το 1.1.2017 διατάξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 9 διάσημοι Έλληνες που παραδέχτηκαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι! - Για τον 4ο λίγοι το ήξεραν!

Σύμφωνα με την τροπολογία τα αναδρομικά ανά κατηγορία θα αφορούν στα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:

– Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από 1.8.2012 έως και 31.12.2016
– Για τους Ιατρούς του ΕΣΥ , τους Ιατρούς Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Επικουρικούς Ιατρούς και Ειδικευόμενους Ιατρούς από 13.11.2014 έως και 31.12.2016.
-Για τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι., στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Π.) και το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) και του Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Δ.Ι.Π.) των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), τα μέλη του Διδακτικού και Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), στους ερευνητές και Ειδικούς Λειτουργικούς Επιστήμονες (Ε.Λ.Ε.) των ερευνητικών κέντρων, ινστιτούτων και τεχνολογικών φορέων του άρθρου 13α του ν. 4310/2014 (Α" 258), καθώς και των ερευνητικών κέντρων της Ακαδημίας Αθηνών και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, από 1.1.2015 έως και 31.12.2016.
– Για τα μέλη του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από 1.1.2015 έως και 31.12.2016
– Στους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από 1.8.2012 έως και 30.6.2014.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share