Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βόμβα στην αγορά: Απολύσεις σε κορυφαίο ΜΜΕ!

Χαμός!

17 Οκτωβρίου 2018 13:48
Βόμβα στην αγορά: Απολύσεις σε κορυφαίο ΜΜΕ!

Ούτε έναν μήνα δεν έχει που βγει η επανέκδοση της εφημερίδας «Μακεδονία» και ξεκίνησαν οι απολύσεις. Πρόκειται για την απομάκρυνση ενός δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, και μιας σελιδοποιού, οι οποίοι συμμετείχαν ως μέλη στο νεοσύστατο σχήμα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα parapolitika.gr δεν αποκλείεται να υπάρξει και αναστολή έκδοσης. Ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε και η παράταξη «ασύνταχτος τύπος».

Αναλυτικά όσα αναφέρει:
«Οι παλαιοί και νέοι διευθύνοντες απέλυσαν δυο εργαζόμενους, έναν δημοσιογράφο και την μοναδική σελιδοποιό, γιατί απλά δεν τους ήταν αρεστοί. Κι αυτό γιατί οι δύο αυτοί συνάδελφοι ζήτησαν τη γνώμη του νομικού συμβούλου των Ενώσεων κατά πόσον είναι νόμιμο και θεμιτό να τους ζητάνε να υπογράψουν σύμβαση με προϋπηρεσία μόνο 9 χρόνια αντί των 18 και 15 αντίστοιχα που είναι κανονικά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ου φονεύσεις": Αυτό είναι το πρώτο έγκλημα από τη νέα... "10η εντολή" του Πάνου Κοκκινόπουλου!

Ε, αμέσως οι δυο μπήκαν στο στόχαστρο, δέχθηκαν απίστευτο μπούλινγκ, επιθέσεις και συκοφάντηση. Μάλιστα, υπό το μαφιόζικο στιλ: Ή υπογράφεις ή απολύεσαι!. Η κατάληξη ήταν να ακούσουν ότι με εισήγηση της… σύνταξης (ποιος-ποια;!) η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε την απομάκρυνσή τους!!! Πρόκειται για τον έναν εκ των δυο αθλητικών συντακτών Τάσο Κουρκούμπα και την μοναδική σελιδοποιό που έβγαζε όλη την εφημερίδα Μαρία Βοσνακίδου, οι οποίοι φυσικά τους καταγγέλλουν, προσφεύγουν στις Ενώσεις τους και προχωράνε στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Σήμερα, το απολυθέν μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο, όπως και το μικτό συμβούλιο (που συνεδρίαζε), με τους παρευρισκόμενους να σοκάρονται από τις παραπάνω εξελίξεις και να εκφράζονται υπέρ δυναμικής αντίδρασης της Ένωσης, η οποία και θα συγκεκριμενοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Το fake «συνεταιριστικό» εταιρικό σχήμα, με τη δημιουργία ( ; ) μίας ΚΟΙΝΣΕΠ από 20 εργαζόμενους εκ των 70 συνολικά που εργάζονταν στην εφημερίδα πριν ένα χρόνο και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας γιατί τους οφείλονταν 18 δεδουλευμένοι μισθοί, από την πρώτη στιγμή καταγγέλθηκε από την πλειοψηφία των εργαζομένων ως δημιούργημα εργοδοτικό. Γι αυτό και συντονισμένα προχωράνε σε κάθε νομική, συνδικαλιστική, πολιτική ενέργεια διεκδίκησης των οφειλόμενων και θέσεων εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστική βόμβα: Δεν φαντάζεστε με ποιον συναντήθηκε στο Ψυχικό ο Γιώργος Λιάγκας! Θα πέσουν... τσιμέντα!

Άλλωστε όλα έγιναν κατ’ εντολή της εργοδοσίας της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής (Ρήγας – Σουλοπούλου), με σκοπό να την απαλλάξουν από τα χρέη και κυρίως τις οφειλές 1,5 εκατ ευρώ προς τους εργαζόμενους. Το πιο κραυγαλέο είναι ότι στη νέα εταιρία Μακεδονία – Ενημέρωση, οι εργαζόμενοι έχουν το 15% των μετοχών και οι επιχειρηματίες-βιομήχανοι το 85%. Αυτοί προχώρησαν στην λάθρα επανέκδοση της εφημερίδας, διακηρύσσοντας ότι το νέο εταιρικό σχήμα ήταν ανοιχτό σε όλους τους εργαζόμενους. Οποίο ψέμα, το οποίο τώρα αποκαλύπτεται περίτρανα!

O tempora o mores!… Πόλη, κοινωνία και ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας έχουν τον λόγο…»

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share