Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Μαύρη" Τετάρτη στα διεθνή Χρηματιστήρια: Συναγερμός στην Αθήνα!

Θρίλερ!

11 Οκτωβρίου 2018 10:12

Η εικόνα «μίνι κραχ» στα διεθνή χρηματιστήρια προκαλεί «ρίγη» ανησυχίας στις αγορές και… ακουμπά και την Αθήνα, η οποία παρακολουθεί με… κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.

Η «βουτιά» στη Wall Street, όπου ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με πτώση 3,29% την Τετάρτη, ο Dow Jones με πτώση 3,15% και ο Nasdaq με 4,08%, συμπαρέσυρε και τις άλλες αγορές. Αναταράξεις υπήρξαν και στα ασιατικά χρηματιστήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 17χρονη πήγε μόλις ... 4 άνδρες σε ένα βράδυ και δεν ξέρεις ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού της!

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei υποχώρησε σχεδόν κατά 4% ενώ το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έχανε 3,25% με την αγορά της Σανγκάης να καταγράφει απώλειες της τάξης του 2,5% και να υποχωρεί σε χαμηλά τετραετίας.

Παρόμοια εικόνα και στην Αυστραλία με τον δείκτη S&P/ASX200 να χάνει 2% και να βρίσκεται κάτω από τις 6.000 μονάδες για πρώτη φορά μετά τις αρχές Ιουνίου.

Η αγωνία έχει χτυπήσει… κόκκινο και στην Αθήνα, η οποία μετά το πτωτικό σερί των τελευταίων ημερών, ζητεί «ανάσες» και ομαλότητα.

Ο Γενικός Δείκτης την Τετάρτη έκλεισε στις 625,83 μονάδες, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,05% αν και το πρωί αντέδρασε έως και 2,87% στις 642 μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το 99% δεν μπορεί να βρει το ζώο στην φωτογραφία! Εσύ;

Και μπορεί η παρέμβαση του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα να λειτούργησε «πυροσβεστικά» και κατευναστικά σχετικά με την ευρωστία και την υγεία των ελληνικών τραπεζών, όμως, φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετή για να οδηγήσει στην ανατροπή στην αγορά και να καταγραφεί στην τελική γραμμή θετικό πρόσημο.

Πηγή: enikonomia.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share