Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Πώς πρέπει να οδηγούμε σε ισχυρούς ανέμους!

Τι πρέπει να προσέχουμε;

27 Σεπτεμβρίου 2018 13:30
Προσοχή: Πώς πρέπει να οδηγούμε σε ισχυρούς ανέμους!

Η επέλαση του «Ξενοφώντα», του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα συνεχίζεται και εμείς, σας συμβουλεύουμε τι πρέπει να προσέχετε όταν οδηγείτε με το αυτοκίνητο σε δυνατό άνεμο.

Ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς επιβατικών οχημάτων, αλλά και τους οδηγούς μοτοποδηλάτων, λεωφορείων και φορτηγών, απαιτεί η οδήγηση σε συνθήκες με ισχυρούς ανέμους.

Όπως συμβαίνει και σε οποιαδήποτε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, έτσι και κατά την οδήγηση με δυνατό αέρα θα πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις μας και να είμαστε ενημερωμένοι πάντα κατά το δυνατόν για το τι συνθήκες επικρατούν στους δρόμους και τις περιοχές που θα κινηθούμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειμώνιασε για τα καλά! - Ισχυρή χιονοθύελλα στον Παρνασσό! (Video)

Από εκεί και πέρα και κινούμενοι σε δρόμο με δυνατό άνεμο θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Μειώνουμε την ταχύτητα του οχήματος για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο έλεγχο. Επίσης, κρατάμε μεγαλύτερη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να έχουμε περισσότερο χρόνο αντίδρασης στην «κακιά» στιγμή.
  • Κρατάμε σταθερά το τιμόνι και με τα δύο χέρια για να διατηρούμε σε ευθεία το αυτοκίνητο στις ριπές του ανέμου.
  • Προσέχουμε ιδιαίτερα όταν προσπερνάμε μεγάλα οχήματα. Η αυξημένη τους μετωπική επιφάνεια τα καθιστά πιο ευάλωτα στους ανέμους, με κίνδυνο να παρεκκλίνουν της πορείας τους ή να «διπλώσουν». Επίσης, προσέχουμε ιδιαίτερα κατά την προσπέρασή τους γιατί δημιουργούνται στροβιλισμοί που επηρεάζουν την ευστάθεια του αυτοκινήτου μας.
  • Έχουμε συνεχώς το νου μας γιατί ενδέχεται αντικείμενα που παρασύρονται από τον αέρα να βρεθούν μπροστά από το αυτοκίνητό μας.
  • Εάν χρειαστεί να μεταφέρουμε κάτι στην οροφή του αυτοκινήτου καλό είναι να το αποφύγουμε γιατί θα επηρεάσει την κατευθυντικότητά του. Σε περίπτωση που αυτό είναι αναγκαίο, θα πρέπει να δέσουμε το φορτίο όσο το δυνατόν πιο σταθερά.
  • Τέλος, όταν παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας αποφεύγουμε –εφόσον είναι πάντα δυνατόν – τις θέσεις στάθμευσης που βρίσκονται κάτω από δέντρα, διαφημιστικές πινακίδες, καλώδια της ΔΕΗ κ.λπ., επιλέγοντας αυτές που βρίσκονται σε ανοιχτή τοποθεσία.

Πηγή: newsauto.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share