Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ραγδαίες και οριστικές αλλαγές με τα Capital Controls!

Σας αφορά!

19 Σεπτεμβρίου 2018 10:28
Ραγδαίες και οριστικές αλλαγές με τα Capital Controls!

Μέσα στα επόμενες ημέρες το υπουργείο οικονομικών προσανατολίζεται να καταργήσει πλήρως τους περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες που σήμερα δίνουν ως 5000 ευρώ το μήνα.

Την νέα χαλάρωση είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του στην «Ναυτεμπορική» ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μίλησε για ολοκλήρωση του 2ου πυλώνα του σχεδίου για άρση των Capital Control.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη τραγωδία: Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ενώ οδηγούσε ο Γιώργος Αϋφαντής!

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να ολοκληρωθεί και το τρίτο στάδιο του σχετικού «οδικού χάρτη» που αφορά τους περιορισμούς στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό οπότε να έχουν αρθεί πλήρως οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που ισχύουν από τον Ιούλιο του 2015.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αλλαγές που έρχονται θα αφορούν την πλήρη άρση του περιορισμού στις αναλήψεις μετρητών ανά λογαριασμό από τα τραπεζικά καταστήματα αντί του ορίου των 5000 ευρώ το μήνα που ισχύει σήμερα αλλά και τη δυνατότητα ανοίγματος νέου τραπεζικού λογαριασμού από φυσικά και νομικά πρόσωπα σε τράπεζα με έδρα την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: "Έρχεται απίστευτος καύσωνας για την εποχή..."

Επίσης θα διευρυνθεί το όριο εξαγωγής κεφαλαίου στο εξωτερικό από επιχειρήσεις για αγορές πρώτων υλών ή υπηρεσιών.

Παραμένουν όμως οι περιορισμοί στην εξαγωγή κεφαλαίων για όλους τους άλλους λόγους.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share