Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σας αφορά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια τη Δευτέρα!

Άκαρπη η συνάντηση της ΠΝΟ με τους ακτοπλόους

1 Σεπτεμβρίου 2018 08:55
Σας αφορά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια τη Δευτέρα!

Κανένα αποτέλεσμα δεν υπήρξε και στη νέα συνάντηση που είχαν το μεσημέρι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την ένωση των ακτοπλόων στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για το θέμα της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα στην ακτοπλοΐα.

Οι ακτοπλόοι πρότειναν αύξηση 1% από τις αρχές Σεπτεμβρίου και άλλο 1% από 01/06/2019 κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ που έχει ήδη προαναγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, με προοπτική κλιμάκωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου;

«Η απόφαση για την πραγματοποίησης της απεργίας, θα δημιουργήσει προβλήματα στο ταξιδιωτικό κοινό» έχει τονίσει ο ΣΕΕΝ σε ανακοίνωσή του καλώντας την ΠΝΟ να επανεξετάσει τη θέση της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο

Σημειώνεται, ότι η ΠΝΟ ζητάει 5% αύξηση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας με το επιχείρημα ότι εδώ και οκτώ χρόνια δεν έχουν λάβει καμία αύξηση παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος, ενώ οι ακτοπλόοι, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι δεν μείωσαν τους μισθούς των ναυτικών όπως έγινε σε άλλους κλάδους.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share