Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η απερίγραπτη φρίκη σε δημόσια νοσοκομεία της Βενεζουέλας: Εικόνες που σοκάρουν!

Σπαρακτικές εικόνες!

13 Ιουλίου 2018 11:30
Η απερίγραπτη φρίκη σε δημόσια νοσοκομεία της Βενεζουέλας: Εικόνες που σοκάρουν!

Το αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης, στην οποία βρίσκεται η Βενεζουέλα, πάνω στους πολίτες της είναι αδύνατο να το περιγράψουμε με λέξεις.

Αλλά αυτές οι εικόνες αποτυπώνουν αρκετά καλά την έκταση του προβλήματος. Από τότε που έπεσε η τιμή του πετρελαίου, όλες οι πτυχές της καθημερινής τους ζωής έχουν πληγεί.

Τα ιατρικά κέντρα έχουν πληγεί ιδιαίτερα από αυτή την κρίση. Χωρίς σαπούνι, αντιβιοτικά, ρεύμα, γάντια, ακτινογραφίες, οι γιατροί δίνουν πραγματική μάχη για να κρατήσουν ζωντανούς τους ασθενείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτά ήταν τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι 3 φιναλίστ! Ποιος βγήκε πρώτος;

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από τη φωτογράφο των New York Times, Meridith Kohut και δείχνουν ένα από τα πιο κακόφημα κέντρα – ενώ ο πρόεδρος Nicolas Maduro ισχυρίζεται πως η χώρα του έχει το καλύτερο σύστημα υγείας του κόσμου.

Το νοσοκομείο Luis Razett μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη. Φαίνονται ασθενείς σε χαλασμένα κρεβάτια με αίμα ξεραμένο στο σώμα τους. Είναι τυχεροί όμως αφού υπάρχουν και άλλοι που είναι στο πάτωμα. Παιδιά μέσα σε χαρτόκουτα χωρίς φαγητό, νερό ή φάρμακα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη στα Χανιά: Αυτοκτόνησε 22χρονο παλικάρι!


Χωρίς ηλεκτρισμό ή μηχανές που να λειτουργούν, οι γιατροί έχουν βρει δικές τους λύσεις. Προσπαθούν όπως μπορούν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξαναχτύπησε ο "νταής" σύζυγος στον Βόλο: Μάρτυρας σκηνών βίας η 7χρονη κόρη του!

Ένας άντρας έχει μισό κρανίο από ένα τραυματισμό πριν ένα χρόνο. Ακόμα περιμένει να του χορηγήσουν θεραπεία μετά το χειρουργείο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share