Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μειώσεις «φωτιά» έρχονται στις συντάξεις!

Για συντάξεις «πείνας» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ!

24 Μαΐου 2018 08:34
Μειώσεις «φωτιά» έρχονται στις συντάξεις!

Για συντάξεις «πείνας» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, με βάση τα στοιχεία από τις οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης όσων κατέθεσαν αίτηση μετά την 13η Μαϊου 2016.

Οι μειώσεις είναι πάνω από 400 ευρώ σε σχέση με τις προηγούμενες, και έτσι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια η αρχιτεκτονική του νέου ασφαλιστικού θα οδηγήσει σε συντάξεις των 200-700 ευρώ το μήνα, με ελάχιστους να φτάνουν το πολύ έως τα 1.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor ψηφοφορία: Ποιος θέλετε να αποχωρήσει από το Survivor;

Όπως είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο πρώην ΙΚΑ, μέσα στα επόμενα χρόνια θα απομείνει μονάχα η εθνική σύνταξη ως βέβαιο ποσό για τους συνταξιούχους και από εκεί και ύστερα θα αυξάνονται οι αποδοχές μόνο με βάση τις εισφορές χωρίς την παραμικρή συμμετοχή τους κράτους.

«Σήμερα εκκρεμούν τουλάχιστον 18.000 συνταξιοδοτικά αιτήματα, τα οποία με το παλαιό καθεστώς θα είχαν λάβει απορριπτικές αποφάσεις και θα είχαν διαβιβαστεί στον επόμενο φορέα. Λόγω ενιαίου φορέα αυτό διοικητικά είναι ασύμβατο. Υπάρχουν προτάσεις, αλλά δεν λαμβάνονται αποφάσεις και οι συνταξιούχοι βρίσκονται στην αναμονή το λιγότερο δύο χρόνια», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τι είδαμε χτες: Το εκρηκτικό κλίμα, τα καρφιά του Νάσου, τα νεύρα των Διάσημων με τον Πάνο και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση!

Επίσης, παρέθεσε παραδείγματα οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων με το νέο σύστημα του ν.4387/2016, στα οποία τα μικτά ποσά των συντάξεων σε σύγκριση με τις διατάξεις που ίσχυαν πριν από 13/5/2016 είναι μειωμένα από 44,97 ευρώ έως και 438,38 ευρώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share