Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ξεκινάει απεργία η ΔΕΗ: Ποιες περιοχές δεν θα έχουν ρεύμα από σήμερα;

Σας αφορά!

23 Απριλίου 2018 12:24
Ξεκινάει απεργία η ΔΕΗ: Ποιες περιοχές δεν θα έχουν ρεύμα από σήμερα;

Ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα οι 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Κλιμάκιο της ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Αδαμίδη, βρέθηκε τα μεσάνυχτα έξω από την πύλη του μεγαλύτερου ατμοηλεκτρικού σταθμούς της χώρας, αυτόν του Αγίου Δημητρίου, και ενημέρωσε τους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας για τη σημασία και τους στόχους των κινητοποιήσεων.

Όπως είπε, στόχος της απεργίας δεν είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας και τόνισε ότι η επάρκεια του συστήματος είναι μεγάλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος στο θρίλερ του φρικτού εγκλήματος στην Κύπρο! Ο δολοφόνος είναι...

Επίσης, συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ και του Σπάρτακου βρέθηκαν έξω από τις πύλες του ΑΗΣ Καρδιάς και του ΑΗΣ Αμυνταίου, όπου προχώρησαν στην ενημέρωση των εργαζομένων.

Εκτός λειτουργείας έχουν τεθεί τρεις μονάδες στο λιγνιτικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, η I και ΙΙ στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, η 2η στον ΑΗΣ Καρδιάς, ενώ ο ΑΗΣ Αμυνταίου παραμένει συνδεδεμένος στο σύστημα, καθώς τροφοδοτεί την τηλεθέρμανση του ακριτικού δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, στο νότιο τμήμα της χώρας εκτός λειτουργείας έχουν τεθεί μια λιγνιτική μονάδα στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης και μια μονάδα φυσικού αερίου στο Λαύριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Νεκρός Έλληνας επιχειρηματίας! Ο υψηλός πυρετός ήταν η αρχή του τέλους!

Το πρωί θα ξεκινήσει η ακρόαση των φορέων στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά τα ορυχεία στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των απεργών τα απεργιακά μέτρα θα ξεκινήσουν με την έλευση της πρωινής βάρδιας, στις 07:00.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share