Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το γιαούρτι μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις!

25 Φεβρουαρίου 2018 19:59
Το γιαούρτι μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις!

«Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι η συχνή πρόσληψη γιαουρτιού, μακροπρόθεσμα, συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου (CVD)», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συντάκτες της μελέτης
Κάποιοι το αγαπούν και κάποιοι το βλέπουν ως «αναγκαίο κακό». Όπως και να 'χει, όμως, η κατανάλωση γιαουρτιού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Ο Κώστας Λεφάκης προειδοποιεί: Αυτά τα 4 ζώδια δεν θα περάσουν καλά την εβδομάδα που μας έρχεται (26-04/03)!
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Hypertension, προσπάθησε να διερευνήσει εάν η αυξημένη κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να ωφελήσει τους ενήλικες με υπέρταση.

Οι ερευνητές εξέτασαν δύο ομάδες συμμετεχόντων - η μία αποτελούταν από άντρες και η άλλη από γυναίκες- για την έρευνά τους, οι οποίοι παρουσίαζαν υψηλή αρτηριακή πίεση.
Συνολικά, εξετάστηκαν 55.898 γυναίκες, ηλικίας 30 - 55 ετών και 18.232 άνδρες ηλικίας μεταξύ 40 - 75 ετών .

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες σε διάρκεια ετών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το γιαούρτι, μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων στη μετέπειτα ζωή των ανθρώπων που πάσχουν από υπέρταση .

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν πάνω από δύο γιαούρτια την εβδομάδα σημείωσαν ως και 20% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από διάφορες καρδιακές παθήσεις ή εγκεφαλικά επεισόδια στο μέλλον.

Επιπλέον, οι γυναίκες που κατανάλωναν δύο ή περισσότερα γιαούρτια την εβδομάδα κατέγραψαν ως και 30% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν έμφραγμα του μυοκαρδίου, γνωστή και ως καρδιακή προσβολή.

«Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι η συχνή πρόσληψη γιαουρτιού, μακροπρόθεσμα, συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου (CVD) μεταξύ υπερτασικών ανδρών και γυναικών», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της μελέτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Έφυγε από την ζωή γνωστή ηθοποιός μόλις στα 54 της χρόνια!

«Αυτά τα ευρήματα μας δείχνουν ότι η ενσωμάτωση του γιαουρτιού σε ένα υγιεινό πρότυπο διατροφής, για άτομα με υπέρταση, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των περιστατικών CVD».

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share