Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έσκασε τώρα: Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη!

20 Φεβρουαρίου 2018 13:15
Έσκασε τώρα: Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη!

Πανελλαδική 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, προκηρύσσει το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ.

Καλεί τα μέλη του την ίδια μέρα σε συγκέντρωση στις 09.00 στα κεντρικά γραφεία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) επί της Πανεπιστημίου 57 και πορεία στις 11.00 προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

Μεταξύ των αιτημάτων, είναι να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) και να εκδοθούν άμεσα οι 18μηνες προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού στην καθαριότητα, καθώς και να εξοφληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Χαλκιδική: Σ' αυτό το σπίτι κάηκε ζωντανή η δημοσιογράφος, Καρολίνα Κάλφα! (photos)

«Έναν μήνα μετά την κοινή συνέντευξη Tύπου της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, και της νέας προέδρου του ΤΑΠ, Αθηνάς Χατζηπέτρου, που μιλούν αντίστοιχα για σταθερά βήματα, αποτελεσματικότητα και αναπτυξιακό όραμα, στο πλαίσιο των βασικών αξόνων στρατηγικής ανάπτυξης του Οργανισμού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και η Διοίκηση του ΤΑΠ δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων του ΤΑΠ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στα τέλη Φλεβάρη, πετώντας στον δρόμο 200 εκπαιδευμένους (από την ίδια την υπηρεσία για τις αντίστοιχες θέσεις) εργαζόμενους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ, αναρωτώμενο, «πώς άραγε σκέφτονται να γεμίσουν τα (με σοβαρές ελλείψεις) ράφια των πωλητηρίων Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων; Και με ποιον τρόπο θα αντεπεξέλθουν ύστερα από τρεις μήνες στις παραγγελίες του ηλεκτρονικού καταστήματος που έχουν διαφημίσει;».

Το Σωματείο καταγγέλλει, επίσης, ότι «η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και η πλειονότητα των Διοικήσεων των φορέων καθυστερούν και κοροϊδεύουν τους συναδέλφους καθαριστές, που απολύθηκαν στις 31/12/2017», καθώς «ακόμη τους χρωστούν δεδουλευμένα του 2017, και σε ορισμένους συναδέλφους και του 2016 (ΕΦΑ Καβάλας), ενώ καθυστερούν την έκδοση νέων 18μηνων προκηρύξεων με προφανή σκοπό η σύμβαση που θα υπογράψουν οι επιτυχόντες να μη θεωρηθεί διαδοχική».

Επίσης, τονίζεται ότι «πλην ενός φορέα (Μουσείο Ακρόπολης) καμία υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ δεν κράτησε στην εργασία τους συμβασιούχους καθαριότητας και φύλαξης.

Με ευθύνη της κ. Κονιόρδου και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ και σε σύμπραξη με την πλειονότητα των φορέων, συνειδητά αποφάσισαν να σαμποτάρουν τον νόμο του κράτους (ΦΕΚ 191Α 2017), που προβλέπει την ανανέωση των συμβάσεων σε καθαριότητα και φύλαξη, με στόχο την εξυπηρέτηση των δεκάδων αντικρουόμενων συμφερόντων που παλεύουν γύρω τους (ΜΚΟ, εργολάβοι φύλαξης και καθαριότητας, εταιρείες και λοιποί ενδιαφερόμενοι «πολιτιστικοί διαχειριστές»).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζευγάρι έκανε έρωτα μέσα στο αυτοκίνητο και πέθαναν όταν έκαναν αυτό που κάνουν πολλοί από εσάς!

Ας μας απαντήσουν πώς θα καλύψουν τα χιλιάδες κενά στην παραγωγή, πώληση, φύλαξη και καθαριότητα, όταν η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί κατά 15% το 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ αναμένουμε νέα μεγάλη αύξηση του 2018;» αναρωτιέται μεταξύ άλλων το Σωματείο, που συνολικά ζητεί:

Να παραμείνουν στη δουλειά τους όλοι οι ΙΔΟΧ εργαζόμενοι του ΤΑΠ.
Καμία απόλυση συμβασιούχου.
Άμεση έκδοση των 18μηνων προκηρύξεων πρόσληψης προσωπικού στην καθαριότητα.
Άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων.
Άμεση έκδοση ΚΥΑ για 18μηνες συμβάσεις στη φύλαξη. Λύση για το ΙΔΟΧ προσωπικό που έχει παραμείνει στη δουλειά του στο Μουσείο Ακρόπολης.
Έγκαιρη εξόφληση των μισθών των νέων πεντάμηνων συμβάσεων.
Ίσα δικαιώματα στους χώρους εργασίας: άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.
Εφαρμογή της αρχής της μη διάκρισης ΙΔΟΧ από ΙΔΑΧ και μόνιμο προσωπικό.
Άμεση πρόσληψη των 200 αρχαιοφυλάκων.
Τακτοποίηση των συναδέλφων με δικαστικές αποφάσεις».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share