Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έρευνα: Το κινητό καταστρέφει το δέρμα μας!

8 Φεβρουαρίου 2018 15:19
Έρευνα: Το κινητό καταστρέφει το δέρμα μας!

Σίγουρα θα γνωρίζεις πως σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούμε υπάρχουν μικρόβια που έρχονται πολύ συχνά σε επαφή με το δέρμα μας. Πιο συνηθισμένη περίπτωση αποτελεί η οθόνη του κινητού μας, η οποία είναι σε άμεση επαφή με το πρόσωπό μας ή με τα δάχτυλα των χεριών που μεταφέρουν όλα τα μικρόβια στο δέρμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερή αποκάλυψη για τη νέα φωτογραφία που άλλαξε στo Viber της Ειρήνης Λαγούδη! Τι συμβολίζει; (video)

Κάποιος θα μπορούσε να πει πως η παραπάνω περίπτωση είναι και η μοναδική. Ωστόσο σήμερα θα αναφερθούμε σε κάτι πολύ διαφορετικό. Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι το κινητό βλάπτει το δέρμα μας και με ένα ακόμη σημαντικό παράγοντα: με το μπλε φως που εκπέμπει! Το γνωστό HEV ή αλλιώς High EnergyVisible Light, είναι το φως που δίνει την κατάλληλη λειτουργία στη συσκευή μας.

Θα ήταν ψέμα αν λέγαμε ότι δεν έχουμε πάντα το κινητό δίπλα μας και δυστυχώς πλέον ίσως να αποτελεί και προέκταση του χεριού μας. Το μπλε φως μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και να επιδεινώσει και τις ρυτίδες. Οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι η υπερβολική έκθεση στο HEV προκαλεί φλεγμονές και φράζει το δέρμα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται θαμπάδες και δυσχρωμίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 παρασκήνιο: Θερμό επεισόδιο με Χαλικιά - Ξένια μετά την αποχώρηση! Κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια

Σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να μειώνεις τη χρήση του κινητού σου μέσα στη μέρα όσο το δυνατόν περισσότερο. Φρόντισε να απομακρύνεις τη συσκευή σου κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης καλό θα ήταν να εφαρμόζεις στο δέρμα σου τα κατάλληλα προϊόντα που το θωρακίζουν από κάθε «καταστροφική» συνήθεια. Επίλεξε μια αντηλιακή κρέμα με τον κατάλληλο SPF, μια σωστή ενυδατική και μια καλή κρέμα ματιών.

Πηγή:Marieclaire

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share