Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτές οι τροφές διώχνουν την κούραση!

19 Ιανουαρίου 2018 21:26
Αυτές οι τροφές διώχνουν την κούραση!

Σε μια καθημερινότητα με ασφυκτικά γρήγορους ρυθμούς και υποχρεώσεις που εξαντλούν την ενέργειά μας, η διατροφή μπορεί να γίνει ο πιο πιστός μας σύμμαχος.

Η ισορροπία είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα σε έναν δυνατό οργανισμό: τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά μας δίνουν ενέργεια, και διαύγεια πνεύματος, βοηθούν το σώμα να λειτουργεί εύρυθμα, κάνουν τονωτικές ενέσεις στην ψυχολογία μας.

Αν δεν έχετε ακούσει για την σημασία του ποτάσιου, αυτό το άρθρο θα σας πείσει ότι πρέπει να το εντάξετε στην διατροφή σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Γενέθλια για την Αλεξάνδρα Παναγιώταρου! Η τούρτα - υπερπαραγωγή και το λαμπερό πάρτι!

Το ποτάσιο είναι ο ηλεκτρολύτης που έχει την ιδιότητα να διατηρεί τα επίπεδα υγρών στο σώμα, μετριάζοντας την αίσθηση κόπωσης και πρηξίματος.

Μπορεί ο σίδηρος, η βιταμίνη Α, Β, C και D, ο ψευδάργυρος και το κάλιο να είναι πιο «δημοφιλή» θρεπτικά συστατικά, ωστόσο το ποτάσιο μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά σε πολλαπλές λειτουργίες του οργανισμού μας και μεγάλη μερίδα του κοινού αγνοεί την σημασία του.

Ποιες είναι οι τοπ τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε ποτάσιο;

1) Φασόλια: Μια τροφή με βιταμίνη Β και C, σίδηρο και μαγνήσιο. Η περιεκτικότητά της σε ποτάσιο αρκετά υψηλή.

2) Γιαούρτι: Ενα μπολ γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα μπορεί να καλύψει το 12% των αναγκών του σώματος σε ποτάσιο, σε ημερήσια βάση.

3) Γλυκοπατάτα: Μια τροφή πλούσια σε βιταμίνη Α και φυτικές ίνες, με επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ποτάσιο.

4) Σολομός: Πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα. Καλύπτει το 20% των ημερήσιων αναγκών μας σε ποτάσιο.

5) Μπανάνες: Ισως η πιο δημοφιλής πηγή ποτάσιου για το ευρύ κοινό. Ωστόσο, η περιεκτικότητα αυτής της τροφής σε ποτάσιο δεν είναι τόσο υψηλή.

6) Σπανάκι: Εκτός από ποτάσιο, περιέχει βιταμίνες Κ, Α, και C.

7) Αποξηραμένα βερίκοκα: Ένα φυσικό γλύκισμα που εκτός από ποτάσιο, χαρίζει στον οργανισμό κάλιο, σίδηρο και βιταμίνη Α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Το αρετουσάριστο κορμί της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου που θα απολαμβάνετε τις επόμενες μέρες στο Survivor! Χωρίς ίχνος επεξεργασίας...(Photos)

8) Αμάρανθος: Ενα φλιτζάνι με σπόρους αμάρανθου μπορεί να καλύψει το 28% των ημερήσιων αναγκών μας σε ποτάσιο.

9) Φακές: Μισό φλιτζάνι χαρίζει 365 μιλιγράμ ποτάσιου.

10) Αβοκάντο: Μια τροφή πραγματικά πλούσια σε βιταμίνες. Μισό φλιτζάνι καλύπτει το 20% των ημερήσιων αναγκών μας σε ποτάσιο.

Πηγή:Bovary

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share