Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο! Δείτε τι κάνει το αλάτι στον εγκέφαλο!

18 Ιανουαρίου 2018 16:41
Απίστευτο! Δείτε τι κάνει το αλάτι στον εγκέφαλο!

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλατιού έχει συνδεθεί με υψηλή αρτηριακή πίεση και προβλήματα στην καρδιά.

Όμως νέα έρευνα υποδηλώνει ότι προκαλεί σημαντικά προβλήματα και στη λειτουργία του εγκεφάλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μεσολόγγι: Άγριος καυγάς της 44χρονης πριν πεθάνει! Με ποιους ήρθε στα χέρια;

Έρευνα που διεξήχθη σε ποντίκια και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Neuroscience έδειξε ότι μια δίαιτα υψηλή σε αλάτι τους προκαλούσε μειωμένη γνωστική λειτουργία λόγω... έλλειψης αίματος στην περιοχή.

Τα ποντίκια εμφάνισαν δυσκολίες σε επίλυση απλών προβλημάτων και στην αναγνώριση αντικειμένων, επιπτώσεις που σύμφωνα με την έρευνα ενδέχεται να έχουν προεκτάσεις και στους ανθρώπους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή - βόμβα στην τραγωδία του Μεσολογγίου: Το σήμα του κινητού της 44χρονης δεν συνάδει με την διαδρομή που ακολούθησε!

Σύμφωνα με τον Δρ. Κονσταντίνο Λαντεκόλα, διευθυντή του Ινστιτούτου Feil Family Family Brain and Mind Research και τους επικεφαλής της έρευνας, «μετά από τρεις μήνες τα ποντίκια έδειχναν σημάδια άνοιας. Τα ποντίκια είναι εκ φύσεως περίεργα και αναζητούν συνεχώς καινούρια πράγματα. Με την πάροδο του χρόνου λοιπόν έδειξαν ότι δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν ούτε τα πιο απλά αντικείμενα. Σε άλλες περιπτώσεις, τα ποντίκια έδειχναν να μην ξέρουν πώς να φτιάξουν τη φωλιά τους, κάτι που για αυτά είναι καθημερινή δραστηριότητα».

Πηγή:newmoney

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share