Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Τα 4 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι!

20 Νοεμβρίου 2017 11:49
Τα 4 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι!

O χρόνος παραμονής στο κρεβάτι μας κατά τη διάρκεια της ημέρας οφείλει να είναι ποιοτικός.

Χωρίς αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Υπολείμματα στρες και άγχους από όλη την διάρκεια της ημέρας είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρχουν. Συνήθειες που έχεις υιοθετήσει, είναι πιθανόν να σε εμποδίζουν από το να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις πραγματικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραλύει αύριο, Τρίτη η Αθήνα: Απεργία σε ΜΜΜ! Διαβάστε αναλυτικά

Σερφάρισμα στο Internet – Checking των λογαριασμών στα social media: Είναι πια διαδεδομένη συνήθεια και κομμάτι του daily routine μεγάλης μερίδας ατόμων. Πόσο όμως αυτό είναι βοηθητικό για έναν ομαλό ύπνο; Ελάχιστα. Το φως που εκπέμπεται από τις ηλεκτρονικές συσκευές, ιδίως όταν επικρατεί σκοτάδι γύρω σας, μπορεί να δημιουργήσει αυπνία. Ο δρ Στάλε Πάλεσεν, καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Bergen αναφέρει ότι το κύριο πρόβλημα με τα κινητά και τα gadgets είναι το φως που εκπέμπουν. «Έχει τεκμηριωθεί ότι η έκθεση στον τεχνητό φωτισμό το βράδυ ενισχύει τους βιολογικούς μηχανισμούς που καθυστερούν τον ύπνο και επηρεάζει το βιολογικό ρολόι». Την επόμενη φορά που δεν θα σας «κολλάει» ύπνος, σκεφτείτε πόση ώρα πριν χρησιμοποιήσατε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές και τα βράδια σας θα αλλάξουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα "λευκά" ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία! Το "έστρωσε" σε Καστοριά και Γρεβενά! Μαγευτικές εικόνες (photos)

Τρώτε στο κρεβάτι: Μπορεί φαινομενικά να είναι μια ρομαντική συνήθεια, ωστόσο μπορεί να αποβεί εχθρική για την υγιεινή και του κρεβατιού σας αλλά και του στόματός σας

Έντονη λογομαχία – Γκρίνια: Δεν είναι τυχαίο ότι η ελληνική γλώσσα έχει συγκεκριμένη λέξη για να περιγράψει αυτή την κατάσταση. Η «κρεβατομουρμούρα» είναι ό,τι χειρότερο για το τέλος μιας κουραστικής ημέρας. Όχι μόνο κάνει κακό στην ψυχολογία του συντρόφου σας, αλλά και στη δική σας καθώς οι αρνητικές σκέψεις σας «ρουφούν» πολύτιμη ενέργεια για την εκκίνηση της επόμενης ημέρας. Αν νιώθετε ένταση, κάντε το αντίστροφο από αυτό που θα κάνετε... Αγκαλιάστε τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας. Το καλύτερο χαλαρωτικό.

Eργασία στο κρεβάτι: Το κρεβάτι θα πρέπει να είναι ο χώρος αποφόρτισης από όλες τις υποχρεώσεις και την κούραση της ημέρας. Ο χρόνος μπορεί να είναι χρήμα για εσάς και να θέλετε να αξιοποιείτε το κάθε του λεπτό για την διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι εύκολα το κρεβάτι μπορεί να συνδεθεί υποσυνείδητα με άγχος και στρες. Έτσι θα αυξηθούν οι πιθανότητες αϋπνίας.

Πηγή: bovary.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share