Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Hand salad: Ένας πρωτότυπος τρόπος να τρως την σαλάτα χωρίς να βαριέσαι!

19 Νοεμβρίου 2017 15:51
Hand salad: Ένας πρωτότυπος τρόπος να τρως την σαλάτα χωρίς να βαριέσαι!

Το φαγητό που μέχρι τώρα θεωρούνταν βαρετό, αναβαθμίζεται.

«Αχ και να είχα μια σαλάτα τώρα», είπε. Ποτέ. Κανείς.

Εκτός αν είναι Αύγουστος με 40 βαθμούς και έχεις να βάλεις κάτι στο στόμα σου από το πρωί, είναι ψιλοαδύνατον να επιθυμήσεις μια σαλάτα. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα απαραίτητο μεν, συνοδευτικό δε του φαγητού το οποίο ακόμα και να το περιχύσεις με ένα φορτηγό μπάρμπεκιου σος, ποτέ δε θα καταφέρει να μπει στη λίστα με τα λαχταριστά φαγητά. Δεν πειράζει καθόλου όμως! Γιατί αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη καταγγελία από τη Δήμαρχο Μάνδρας: Αστυνομικοί που δηλώθηκαν ότι ήταν στη Μάνδρα, φύλαγαν το σπίτι του πρωθυπουργού!

Σε ένα σύμπαν που θέλει να κάνει ακόμα και το φιδέ να φαίνεται λαχταριστός προκειμένου να είναι Instagram friendly, πολλές φορές αυτή η μπάλα παίρνει και τη σαλάτα. Σε κάθε περίπτωση, δεν είπαμε να τρώμε σκέτο μαρούλι, αλλά να διατηρηθούν κάποιες συμπαντικές ισορροπίες.

Οι σαλάτες πρέπει να είναι υγιεινές, όχι λαχταριστές, αλλά αν υπήρχε ένας τρόπος να συνδυαστούν αυτά τα δύο δε θα λέγαμε όχι! Ε λοιπόν υπάρχει.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι από εδώ και πέρα, θα μιλήσουμε για μαρούλια και όχι για σαλάτες γενικά. Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι το site συνταγών μαγειρικής Βon Appetit έδειξε έναν νέο και εξαιρετικά ενδιαφέρον τρόπο να φάμε το αθώο , πλην ωφέλιμο για την υγεία του εντέρου, μαρούλι. Πως;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παγκόσμιο - σοκ: Νεκρή εντελώς ξαφνικά καλλονή της showbiz!

Αντί να καθαρίσετε και να κόψετε το μαρούλι σας μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, το αφήνετε στην αρχική του μορφή. Δηλαδή σε φύλλα. Αυτά τα φύλλα (τα οποία προφανώς τα έχετε πλύνει πρώτα) τα βουτάτε μέσα σε ένα ντιπ γιαουρτιού και τα τρώτε σαν σνακ. Για να φτιάξετε ένα ντιπ γιαουρτιού που ταιριάζει πολύ με το μαρούλι θα ανακατέψετε σε ένα μπολάκι γιαούρτι, θα ρίξετε χυμό από μισό λεμόνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και κάποιο μυρωδικό της επιλογής σας.

«Το αποκαλούμε "σαλάτα στο χέρι" γιατί αν το πούμε "μαρούλι και ντιπ" δεν έχει τόσο πλάκα», γράφει το Bon Appetit στο Twitter και μπορούμε να πούμε ότι θα συμφωνήσουμε μαζί τους!

Πηγή: bovary.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share