Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αγριεύει για τα καλά ο καιρός! Αυστηρή προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου: Έρχονται ψύχρα και χιόνια από την Ρωσία!

5 Νοεμβρίου 2017 16:19
Αγριεύει για τα καλά ο καιρός! Αυστηρή προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου: Έρχονται ψύχρα και χιόνια από την Ρωσία!

Πώς θα είναι ο καιρός το Νοέμβριο σύμφωνα με τον Αρναούτογλου;

Με μία ψυχρή εισβολή, βροχές και καταιγίδες είναι πιθανόν να κυλήσει ο φετινός καιρός το Νοέμβριο.

Όλα δείχνουν ότι ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά και τα μοντέλα του Σάκη Αρναούτογλου, που δεν αποτελούν πρόγνωση, αλλά μια μακροχρόνια εκτίμηση συνηγορούν σε αυτό.

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος στο blog του: «Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) είναι πιθανό να επηρεάσει με τοπικές βροχές τη Ν-ΝΔ Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είδα τον δολοφόνο να την κατακρεουργεί! Πρόκειται για..." - Μαρτυρία - σοκ για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη!

Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι ΒΑ άνεμοι, οι οποίοι στα νότια πελάγη θα φθάσουν τα 6 μποφόρ, και η ψύχρα, η οποία στη Β. Ελλάδα θα είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη (1-2/11) δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές βασικά στη ΝΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει σημαντική μεταβολή.

Την Παρασκευή (3/11) οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της».

Ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει στο facebook ότι «πως όλες οι μακροχρόνιες εκτιμήσεις καιρού έτσι κι αυτή είναι εντελώς πειραματική» και σημειώνει πως η πιθανή εξέλιξη του καιρού για το Νοέμβριο είναι η εξής:

«Για την περίοδο 5-10 Νοεμβρίου οι χαμηλές πιέσεις (L) που πιθανόν να «εγκατασταθούν» στα δυτικά-βορειοδυτικά της χώρας δεν αποκλείεται να «στέλνουν» βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Διατηρώντας τους ανέμους κυρίως από δυτικές- νοτιοδυτικές διευθύνσεις και τον καιρό από πλευράς θερμοκρασίας ελαφρώς πιο ψυχρό στα δυτικά αλλά αρκετά μαλακό έως και σχετικά ζεστό στην υπόλοιπη χώρα και στην ανατολική Ελλάδα αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην ελληνική αγορά με τον Σκλαβενίτη: "Έπεσε" το κάστρο!

Για την περίοδο 10-20 Νοεμβρίου είναι πολύ πιθανόν το πεδίο χαμηλών πιέσεων στα βορειοανατολικά του Ατλαντικού να επεκταθεί νοτιοανατολικότερα, μεταφέροντας στη Μεσόγειο μικρότερες-δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις (βαρομετρικά χαμηλά) ένα ή δύο εκ των οποίων δεν αποκλείεται να περάσουν και πάνω από τη χώρας μας δίνοντας αξιόλογες βροχές κατά τόπους κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Με επικρατέστερους ανέμους ισχυρούς νοτιάδες να εναλλάσσονται όμως και σε βοριάδες πρόσκαιρα στα ανατολικά και βόρεια με τη θερμοκρασία πιθανώς ελαφρώς σε πιο χαμηλά για εκείνη την περίοδο επίπεδα κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια!

Για την περίοδο 20-30 Νοεμβρίου είναι πιθανή μια πρόσκαιρη ψυχρή εισβολή στη βόρεια και ανατολική Ελλάδα καθώς οι υψηλές πιέσεις της Ρωσίας δεν αποκλείεται να «απλώσουν τα πλοκάμια τους » και νοτιότερα.

Εάν δεν υπάρξει κάποιος ιδιαίτερος συνδυασμός με χαμηλές πιέσεις απο τα δυτικά οι ψυχρές αυτές αέριες μάζες θα πρέπει να φέρουν τοπικά φαινόμενα ακόμα και με τη μορφή χιονιού ακόμα και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ οι ψυχροί βοριάδες θα πρέπει να ρίξουν και αισθητά τη θερμοκρασία στην βόρεια και την ανατολική Ελλάδα».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share